dvodnevni izleti

JADRALNI IZLET

Rezerviraj

Ni predvidenega termina

Želite, da so tokrat počitnice zares posebne? Potem se podajte na jadralni izlet, ki se ga boste z veseljem še dolgo spominjali.

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin:

Trajanje: 2 dni / 1 nočitev dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Pridružite se nam na nepozabni jadralski avanturi. Jadranje bo potekalo v obliki sproščenega skupinskega jadranja, kjer bomo združili adrenalin, dobro družbo, učenje in zabavo s čudovitimi otoki Dalmacije.

 
Vsak dan bo ekipa lahko med samim jadranjem aktivno sodelovala tako pri jadranju kot tudi med dnevnimi opravili. Vsak od udeležencev si bo lahko izbral svojo vlogo na jadrnici in imel možnost postati aktiven član posadke.
 
Vsak dan bomo spali v drugem zalivu, obiskali nov otok ter spoznavali čare Dalmacije. Jadrnica nam bo omogočila, da bomo spoznali tudi nekatere skrite kotičke in čudovite zalive, kjer se bo možno tudi kopati v morju. Program spada med jadralsko najmanj zahtevne in je namenjen vsem starostnim skupinam, tudi starejšim.
 
Glede na vremenske razmere se bomo podali na eno od spodnjih rut:
 
Predviden prihod v izhodiščno marino je prvi dan v popoldanskih urah (17-18h). Sledi namestitev na jadrnico, spoznavanje udeležencev in po želji nočni ogled Zadra oz. Biograda. Prenočimo na jadrnicah. Naslednje jutro začnemo z jadranjem in jadramo do zadnjega dne popoldne z vmesnimi postanki (vsak dan spimo na jadrnicah, vendar na drugih lokacijah oz. zalivih/marinah). Sledi povratek v izhodiščno marino (zadnji dan med 16-17h) in odhod domov. Natančen program in seznam potrebščin prejmete po mailu. Vsi obroki so vključeni v ceno.

Namestitev vmoderno opremljenih jadrnicah  (3-, 4- in 5- kabinskimi z dvoposteljnimi kabinami).

V kolikor so skupine velike 6,8,10 oseb vam zagotovimo svoje jadrnice v teh velikostih. 

 

 

Predviden prihod v izhodiščno marino je prvi dan v popoldanskih urah (17-18h). Sledi namestitev na jadrnico, spoznavanje udeležencev in po želji nočni ogled Zadra oz. Biograda. Prenočimo na jadrnicah. Naslednje jutro začnemo z jadranjem in jadramo do zadnjega dne popoldne z vmesnimi postanki (vsak dan spimo na jadrnicah, vendar na drugih lokacijah oz. zalivih/marinah). Sledi povratek v izhodiščno marino (zadnji dan med 16-17h) in odhod domov. Natančen program in seznam potrebščin prejmete po mailu. Vsi obroki so vključeni v ceno.

Glede na vremenske razmere se bomo podali na eno od spodnjih rut:

 

1. Zadar/Biograd - Murter - Kornati - Zadar
 
Prvi dan smo se popoldne vsi potniki zbrali v marini v Zadru. Jadrnice in skipperji so že čakali na nas. Najprej smo se razporedili po jadrnicah, spoznali druge udeležence, sledila je pijača dobrodošlice in nato večerja. Po večerji smo se odpravili na nočni ogled nekaterih glavnih znamenitosti Zadra. Nekateri so se še malo zadržali v Zadru, drugi pa smo se vrnili na jadrnice in se odpravili spat, saj nas je zjutraj že čakalo jadranje.
 
 
Zadar-Murter: spoznavanje osnov jadranja, kopanje, druženje in jadranje
Zjutraj smo pozajtrkovali, nato pa smo se podali naši jadralski avanturi naproti. Skipperji so nam posredovali nekaj osnov, kako jadrati oz. kako delati z jadrnico. Kljub temu da je večina udeležencev bila prvič na jadranju, ni bilo nobenih težav in so se hitro privadili. Resno in zavzeto smo se lotili zadeve in že smo jadrali brez pomoči skipperja ter uživali z vetrom v laseh.
 
Naredili smo tudi postanek za kopanje v morju in si privoščili kosilo oz. malico na jadrnici. Pozno popoldne smo se zasidrali v zalivu Kosirina na otoku Murter, kjer smo si pripravili večerjo (specialitete z žara), nato pa se po večerji še malo družili po jadrnicah.
 
Murter – Kornati – otok Žut: lep začetek, še lepši konec
Naslednje jutro smo se iz zaliva Kosirina podali proti Kornatom, med katerimi smo z vmesnimi postanki za kopanje in malico pluli cel dan. Vreme je bilo za jadranje tokrat manj ugodno (vetra je bilo manj kot prvi dan), zato smo več časa izkoristili za kopanje v morju in druženje. Popoldne smo prispeli na otok Žut, kjer smo privezali jadrnice in se odpravili v konobo na večerjo – ribico. Nekateri so se pred večerjo povzpeli še na vrh otoka, od koder se odpira čudovit razgled na Kornate in kjer so ujeli še sončni zahod. Po večerji je sledil še družabni del s podelitvijo diplom.
 
2. Zadar/Biograd - Molat/Sakarun - Dugi otok (Sali) - Zadar
Prvi dan je bil zbor potnikov v marini v Zadru. Med seboj smo se že predhodno povezali in organizirali glede prevoza, tako da smo napolnili avtomobile in prihranili nekaj denarja. Ko smo prispeli v marino, so nas tam že čakali skipperji in jadrnice. Najprej so nas razporedili po jadrnicah, da smo odložili prtljago in se nastanili v kabine. Sledila je večerja – narezek – in spoznavanje ekipe, nato pa smo se skupaj odpravili na nočni ogled nekaterih glavnih znamenitosti Zadra. Skipperji so nam povedali, kaj vse nas čaka v naslednjih dneh (kaj bomo videli, kje bomo pluli …). Polni adrenalina smo se odpravili spat na jadrnice, saj smo vedeli, da nas že zgodaj zjutraj čaka jadranje.
 
Naslednje jutro smo nakupili še nekaj sveže hrane na tržnici (ribe, kruh, zelenjava), nato pa smo se končno podali naši jadralski avanturi naproti. Skipperji so nam povedali nekaj osnov, kako jadrati oz. kako delati z jadrnico. Resno in zavzeto smo se lotili zadeve in hitro smo jadrali brez pomoči skipperja ter uživali z vetrom v laseh. Tekom dneva smo si privoščili še malico na jadrnici, pozno popoldne pa smo se zasidrali v zalivu na otoku Molat.
 
Dugi otok – bunkerji – Božava – uživanje v jadranju – otok Rava
 
Naslednje jutro smo se z Molata podali proti jugu, proti Dugemu otoku, ob katerem smo jadrali celi dan. Ustavili smo se tudi pri enem od številnih bunkerjev, ki so bili zgrajeni po drugi svetovni vojni in so bili namenjeni za skladišča in skrivališča ladij ter podmornic. V teh bunkerjih so bile tudi stalne vojaške posadke. Ogledali smo si jih, si naredili malico in se malo podružili ter naredili nekaj skupinskih fotografij 🙂 Dopoldne nam je malo nagajal rahel dež, vendar je hitro prenehal in smo lahko preostanek dneva uživali v jadranju, v lepem sončnem vremenu ter vetru. Pozno popoldne smo prispeli do otoka Rava, kjer smo se privezali na boje. Za večerjo smo si pripravili specialitete z žara, nato pa smo se odpravili še na nočni sprehod po otoku.
 
Sali – otok Iž – Ugljan – delfini – Zadar
 
Zadnji dan smo zjutraj odjadrali in si naredili zajtrk kar na poti. Ustavili smo se še v znamenitem pristaniškem mestu Sali na Dugem otoku, kjer smo se malo sprehodili in imeli nekaj prostega časa. Iz Salija smo pot nadaljevali proti otoku Ugljan, kjer smo se privezali na boje (kraj Muline) in si pripravili kosilo. Nato pa je sledil še zadnji del poti do Zadra, na katerem lahko velikokrat opazite tudi delfine. Mi te sreče nismo imeli, videli pa so jih veliko na naslednjem Potnik.si jadranju v maju. V Zadru smo na koncu natočili še gorivo v jadrnice, da smo videli, katera jadrnica je največ jadrala oz. porabila najmanj goriva 🙂
 

 

SKUPINSKI ODHODI - za posameznike, pare, družine in skupine:

 
3. - 6.10.2019 - cena 319 €/osebo - ZAGOTOVLJENO
10. - 13.10.2019 - cena 299 €/ osebo - ZAGOTOVLJENO

Kaj vse je vključeno v ceno:

 
najem jadrnice s slovenskim skipperjem,
 • 3x nočitev na jadrnici v dvoposteljni kabini,
 • 3 dni jadranja po Dalmaciji,
 • tečaj jadranja – mala šola jadranja in pomorskih veščin,
 • hrana in pijača na jadrnici (vsi obroki in pijača),
 • pijača dobrodošlice,
 • turistična taksa,
 • zabava in veselo druženje,
 • posteljnina + brisača,
 • končno čiščenje jadrnice,
 • gorivo za jadrnico,
 • plačilo marin in privezov za jadrnico,
 • pomožni čoln in motor za čoln,
 • organizacija plovbe in celotnega programa jadranja.
 
Kaj ni vključeno v ceno:
 • prevoz do izhodiščne marine (cca. 25-30 € / osebo),
 • dodatna pijača in hrana izven jadrnice (če gre kdo v kakšno konobo).
Doplačila po želji:
 
 • zavarovanje rizika odpovedi (15 € / osebo)
 • zavarovanje z asistenco v tujini – Coris (7 € / osebo)
 • Prevoz do izhodiščne marine (Zadar/Biograd)
 
Udeleženci jadranja prispete v marino s svojim prevozom. Po želji vas povežemo z drugimi potniki, da se peljete skupaj in bodo tako stroški prevoza manjši. Parkiranje bo možno v marini.
 
Plačilo
 
 • 100 € plačate ob prijavi (za potrditev rezervacije), preostanek poravnate do odhoda. Podatke za plačilo in vse informacije prejmete ob prijavi na vaš e-mail.
 
Popusti
 
 • Otroci do 7. leta imajo 50% popusta (spijo s starši).

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
Varnostna koda:

CAPTCHA Image

 *

 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

17.07.

delno oblačno

14 / 29

18.07.

pretežno oblačno dežuje

15 / 26

19.07.

pretežno oblačno ploha

15 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si

Anketa

Kje boste preživeli letošnje provomajske počitnice

 Cinque Terre Italija

 Budimpešta Madžarska

 Pariz Francija

 Praga Češka

 Berlin Nemčija

 Toskana Italija

 Krakov Poljska

 Rim Italija

 Hrvaška/Slovenija, morje,terme...