dvodnevni izleti

PRAGA& BISERI ČEŠKE

Rezerviraj
p

Ni predvidenega termina

PRAGA IN BISERI ČEŠKE

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin:

Trajanje: 3 dni/2 nočitve dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Prvi dan

Odhod iz Slovenije v jutranjih urah. Vožnja po Avstriji mimo Dunaja do moravske prestolnice - Brna, kamor bomo prispeli v jutranjih urah. Sprehod po srednjeveškem mestnem jedru, kjer bomo videli veličastno gotsko Jakobovo cerkev s slavno »ritko«, trg zmage s palačo štirih velikanov in Zeljni trg z slikovito Parnasovo fontano ter se povzpeli na Petrov hrib nad mestom. Čas bo za kakšen prigrizek ali prvo češko pivo – v Brnu varijo slavno pivo Starobrno. Pot bomo nadaljevali proti naslednjemu Češkemu biseru, Kutni hori. Mesto je bilo nekoč evropska prestolnica srebra. O nekdanji moči mesta ter bogastvu in blišču njenih meščanov še danes priča Katedrala Sv. Barbare, ki velja za najpomembnejši gotski sakralni spomenik na Češkem, poleg praške Vidove katedrale. Sprehodili se bomo mimo rojstne hiše avtorja češke himne, Jezuitskega samostana, kjer so postavili sprehajališče, ki naj bi po estetiki kipov konkuriralo danes veliko bolj slavnemu Karlovemu mostu. V predmestju Kutne hore bomo pokukali še v podzemlje cerkve v Sedlecu, kjer so notranjo opremo naredili kar iz kosti umrlih. Cerkvica velja za eno bolj bizarnih umetnin srednje Evrope. Čakala nas bo še kakšna urca vožnje do češke prestolnice Prage. Namestitev v hotelu in nočitev.

 

Drugi dan

Po zajtrku si bomo imeli možnost ogledati Prago z druge perspektive, in sicer na enourni panoramski vožnji z ladjico po reki Vltavi (doplačilo). O reki je slavno skladbo napisal Bedrich Smetana in jo uvrstil v splet simfonij moja Domovina. Vožnja je pomembna predvsem za ljubitelje fotografije, saj bo ponujala neštete možnosti za odlične perspektive fotografij Karlovega mostu, graščine Hradčani, nabrežij Vltave in palač Starega mesta.
Sledi ogled starega dela mesta. Sprehodili se bomo po elegantni Pariški ulici mimo pravne fakultete, židovskega dela Josefov do glavnega trga s slavno astronomsko uro in spomenikom Janu Husu. Po zaviti Karlovi ulici se bomo podali do, po mnenju mnogih, najlepšega mostu na svetu, Karlovega mosta. Čas bo za samostojne oglede ali nakupe. Popoldne bomo imeli možnost obiska največjega gradu na svetu Hradčanov (doplačilo). Sprehod z lokalnim vodnikom čez vsa dvorišča, v veličastno Vidovo katedralo, kraljevo palačo in na koncu še na simpatično Zlato uličko, kjer je nekaj časa bival slavni pisatelj Franz Kafka. Zvečer vam ponujamo doživetje vzdušja pravih čeških pivnic, kjer bomo lahko preverili, ali je češko pivo res najboljše na svetu.
 

 

Tretji dan

Po zajtrku se bomo odpravili proti Južni Češki. Ustavili se bomo v slikovitih Českih Budejovicah, kjer si bomo ogledali mestni trg s pisano renesančno mestno hišo in baročno Samsonovo fontano, ki predstavlja najlepši kiparski spomenik mesta. Po želji se bomo podali na ogled najslavnejšega gradu Južne Češke, gradu Hluboka (doplačilo). Grad se ponaša s čudovitimi vrtovi in romantičnim tudorskim arhitekturnim slogom. Nadaljevanje poti po dolini reke Vltave do pisanega mesteca Česky Krumlov, ki velja za drugo najlepše mesto na Češkem. Zanimiva lega na oljuku reke Vltave pod mogočnim gradom daje mestu poseben pečat. Številne galerije, turisti, muzeji in bogata kulinarična ponudba pa odlikujejo mesto z boemskim in svetovljanskim vzdušjem. Po sprehodu po mestu bo čas za kosilo, zadnje nakupe in odhod proti domu. Vožnja mimo Linza proti Sloveniji, kamor je predviden prihod okrog polnoči.

 

 

Cena 129,90€/osebo namesto 

Ob prijavi se plača 50 eur na osebo, presotanek 21 dni pred odhodom.

 

Cena izleta vključuje:

  • avtobusni prevoz po programu (iz LJ, CE, MB) + turistično spremljanje/vodenje v slovenskem jeziku + zunanji ogledi po programu + organizacija + osnovno nezgodno zavarovanje in DDV + 2x nočitev z zajtrkom v dvo- ali triposteljni sobi v hotelu 3*.cestnine, parkirnine, vstopne takse in DDV,

Možno doplačilo

  • 1 urna panoramska vožnja z ladjico po Vltavi 12 eur (otroci do 18 leta 6 eur),
  • Ogled gradu Hradčani z vstopnino in lokalnim vodenjem v hrvaškem jeziku 19 eur),otroci do 18 leta: 10 €,
  • večerja v praški pivnici s tremi hodi in vrčkom piva 21 eur.
  • ogled gradu Hluboka z lokalnim vodenjem: 17 €,
  • enoposteljna soba 40€

 

Prijavnina 10 €/osebo (5 €/osebo za otroke do 18. leta) se plača ob prijavi.

Odhodna mesta & ure

Ljubljana - parkirišče Dolgi most, na obračališču linije LPP ob 1.00
Celje- iz parkirišča dvorane Zlatarog ob 2.00
Maribor - izpred glavne avtobusne postaje ob  2.45

Odhod iz posameznega vstopnega mesta se izvede pri najmanj 25 prijavljenih potnikih. Posamezen termin se izpelje v primeru minimalnega števila prijavljenih 45 oseb.

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
Varnostna koda:

CAPTCHA Image

 *

 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

09.12.

delno oblačno dežuje

3 / 10

10.12.

delno oblačno ploha

-1 / 8

11.12.

pretežno oblačno

-3 / 7

 
Vir: ARSO - meteo.si

Anketa

Kje boste preživeli letošnje provomajske počitnice

 Cinque Terre Italija

 Budimpešta Madžarska

 Pariz Francija

 Praga Češka

 Berlin Nemčija

 Toskana Italija

 Krakov Poljska

 Rim Italija

 Hrvaška/Slovenija, morje,terme...