dvodnevni izleti

TRANSILVANIJA - ekskluzivno

Rezerviraj
R

DEŽELA GROFA DRAKULE

Ni predvidenega termina

Bram Stoker je objavil svoj gotski roman Grof Drakula daljnega leta 1987. Verjetno si slavni irski pisec ni predstavljal kako globalni fenomen bo postal njegov legendarni junak. Hvaležni pa so mu lahko v mitski pokrajini sredi divjih Karpatov Transilvaniji, saj številni filmi, nadaljevanke, stripi in druge oblike mit napajajo tudi v 21. stoletju.

Zaradi posebnega statusa med ljubitelji pop kulture, dih jemajoče narave, ohranjene srednjeveške arhitekture in zanimive kulinarike, postaja Transilvanija osrednja turistična destinacija na Balkanu. Sloveniji pa je pokrajino zelo približala pred kratkim dokončana avtocesta čez madžarsko in velik del Romunije. Čas je, da vas na pravo pustolovščino odpravite v najboljši družbi 😊.

 

EKSKLUZIVNO PRI GOHOLIDAYS - Prijave in rezervacije samo na info@goholidays.si ; 030 680 234.

Samo 50 prostih mest oz. en avtobus! 

29.10.2019  STOP

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin:

Trajanje: 4 dni/2 nočitve dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Transilvanijo imenujemo tudi Sedmograška. Pokrajino odlikujejo čudovita narava, odlično ohranjena srednjeveška mesta, kulturna pestrost ter zelo razgibana in zanimiva zgodovina. Zadnja leta skrbi za rast turizma v tej pokrajini predvsem pospešena gradnja avtocestne mreže, ki je pokrajino preko Madžarske povezala s srednjo Evropo. Odpravite se z nami odkrivati deželo, ki ima ponuditi veliko več od legend o vampirjih!

 

Prvi dan 29.10.2019

Odhod v poznih popoldanskih oziroma večernih urah iz Slovenije. Pot nas bo vodila mimo Blatnega jezera in Budimpešte proti vzhodi do romunske meje.

 

Drugi dan 30.10.2019

V dopoldanskih urah bomo prispeli v mestece Sighisoara. Mesto je od leta 1999 na svetovni listi Unecsa. Svetovno znano pa je kot rojstni kraj znamenitega grofa Drakule. Lepo ohranjeno mestno jedro, obrambni zidovi, mestna vrata nas pripeljejo v daljno preteklost 14 stoletja, ko je bilo to mesto eno najbolj utrjenih v tem delu sveta. Seveda se bomo ustavili tudi pri rojstni hiši krvoločnega grofa. Če bomo imeli srečo bo ravno takrat grof vstal iz svoje krste.

Pot nadaljujemo proti mestu Sibiu, ki je eno najbolj multukulturnih mest etnično nekoč še bolj pestre Transilvanije. Sibiu imenujejo tudi perla Transilvanije. Nemška različica imena mesta je Hermanstadt in ravno priseljenci iz nemških dežel so skozi zgodovino temu elegantnemu mestu s številnimi palačami, trgi in pisanim kulturnim utripom dali poseben pečat. Sprehod mimo glavnih mestnih znamenitosti. Spoznavanje pestre kulinarike in nočnega življenja. Namestitev v hotelu in nočitev.


 

Tretji dan 31.10.2019

Dopoldne se bomo odpravili v Brasov, še eno slikovitih mest Transilvanije.  Mesto se ponaša s slavno gotsko – Črno cerkvijo, eleganten glavni trg, različne pravoslavne cerkve… Popoldne nadaljujemo pot po sledovih Drakule in se zapeljemo do gradu Bran (doplačilo), ki ga imenujemo tudi grad grofa Drakule. S pomočjo lokalnega vodnika si bomo grad z zanimivo opremo iz različnih časovnih obdobij, ogledali. Pod gradom je etno vasica, v kateri so razporejene hišice s področja celotne Romunije. Mestece pa se ponaša tudi z velikim ljudskim bazarjem, kjer lahko spoznavate romunsko obrt, ulično hrano ali pa si privoščite degustacijo vina ali rakije. Po ogledu vožnja mimo Brasova nazaj proti Sibiu do hotela. Nočitev.

 

Četrti dan  1.11.2019

Po zajtrku se vožnja nadaljuje proti mestecu Hunedoara na zahodu Transilvanije. Tam stoji največji grad v Romuniji, v katerem je živel slavni madžarski kralj Matija Korvin – pri nas bolj znan kot Kraj Matjaž. Po nekaterih podatkih naj bi v grajski ječi bil nekaj časa zaprt grof Drakula(doplačilo). Graščina je en najlepših gotskih objektov v Evropi. Silhueta gradu in ohranjenega dvižnega mostu je prava paša za oči. Potovanje se nadaljuje proti Madžarski. Vožnja proti Sloveniji, kamor prispemo v večernih urah ali zgodnjih jutranjih urah.

 

 

Redna cena 199,90 €/osebo 

AKCIJSKA CENA 145,90€/osebo  

EKSKLUZIVNO PRI GOHOLIDAYS - Prijave in rezervacije samo na info@goholidays.si ; 030 680 234

Samo 50 prostih mest oz. en avtobus! 

 

Prijavnina 10 €/osebo se plača neposredno ponudniku (GoHolidays.si) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski pošti.

Ob prijavi se plača 50 € na osebo, preostanek 1 mesec pred odhodom.

 

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • vse cestnine, parkirnine in DDV,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hoteli Ibis Hermanstadt ki je lociran v strogem centru mesta Sibiu v dve ali triposteljnih sobah s TWC.
 • Turistično spremljanje in organizacija potovanja.

 

Priporočajo sklenitev zavarovanja rizika odpovedi ob prijavi. Odpoved potovanja manj kot 7 dni pred predvidenim odhodom iz zdravstvenih razlogov brez tega zavarovanja, ni razlog za vračilo celotne vrednosti vplačanega zneska. Za odpoved rezervacije veljajo splošni pogoji Muranica Gabrijela Starešina Fras s.p. Spremembe imen, vstopnega mesta ipd. manj kot 48 ur pred predvidenim odhodom se zaračunajo 5 €/osebo.

Obvezno doplačilo turistične takse za osebe starejše od 18 let na samem potovanju 1,50 €/osebo.

 

Doplačilo ob prijavi:

 • za enoposteljno sobo 45 €.
 • za nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS
 • riziko odpovedi

 

Možno doplačilo:

 • Vstopnina v graščino Hunedoara – dvorec kralja Matjaža z lokalnim vodenjem cca. 10 eur

 • Izlet  do Drakulovega dvorca Bran z vodenim ogledom cca. 15 eur.

Odhodna mesta&ure

 • Ljubljana - parkirišče Dolgi most ob 19.00,
 • Celje parkirišče pred dvorano Zlatorog ob 20.00,
 • Maribor izpred glavne avtobusne postaje na Mlinski ob 20:45
 • Murska Sobota iz bencinske črpalke na avtocestnem počivališču ob 21.20.

 

Odhod iz posameznega odhodnega mesta je zagotovljen v primeru prijave najmanj 25 potnikov. Posamezen termin se izpelje v primeru minimalnega števila prijavljenih 45 oseb.

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

06.12.

delno oblačno

-4 / 2

07.12.

delno oblačno

-2 / 5

08.12.

delno oblačno

-1 / 6

 
Vir: ARSO - meteo.si

Anketa

Katero mesto bi najraje obiskali v času adventa?

 Dunaj

 Bratislava

 Budimpešta

 Salzburg

 Benetke

 Munchen

 Christkindl