dvodnevni izleti

ZLATA PRAGA

Rezerviraj
v

Ni predvidenega termina

Pragi že stoletja pravijo Zlato mesto ali mesto tisočerih zvonikov. Sijajna gotska arhitektura, zasanjana nabrežja reke Vltave, ki ji je postavil zvočni spomenik slavni skladatelj Smetana, veličastni Hradčani, kjer je pustil svoj pečat tudi naš mojster Plečnik in romantične uličke starega mesta in Male Strane pritegnejo množice turistov iz vsega sveta. Bogato in raznovrstno nočno življenje ter svetovljanski utrip zadovoljijo še tako zahtevne goste vseh generacij! 

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin:

Trajanje: 2 dni / 1 nočitev dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Prvi dan

Odhod avtobusa iz Slovenije ob 1.00. Vožnja po Avstriji proti Češki. V zlato mesto bomo prispeli v poznih dopoldanskih urah. Čas za raziskovanje mestnega vrveža, ki mu dajejo pečat poulični umetniki, obiskovalci iz vsega sveta, dišeče klobasice in inovativni prodajalci vstopnic na različne predstave. Brez prave praške krače ali klobasic pač ne bo šlo...
Najprej se bomo podali na sprehod po starem delu mesta, kjer bomo videli znameniti Vaclavov trg, simpatičen Staromestni trg z znamenito Astronomsko uro, spomenik Janu Husu in legendarno Tynsko cerkev. Po zaviti in slikoviti Karlovi ulici se bomo odpravili do najlepšega mostu na svetu Karlovega mosta in se čudili prelepem pogledu na veličastne Hradčane na nasprotni strani reke Vltave. Morda bomo naredili spominsko fotografijo pred kipom Jana Nepomuka ali prisluhnili najbolj znani skladbi Bedricha Smetane – Vltava, ki jo bo igral kateri izmed glasbenikov na mostu. Prosti čas za kosilo, samostojne oglede ali skoraj obvezen vrček okusnega češkega piva. Pozno popoldne sledi namestitev v hotelu. Nočitev.
 

Drugi dan

Po zajtrku se bomo odpravili v mestno pristanišče ter se vkrcali na eno izmed ladjic (doplačilo). Mesto bomo spoznali še na enourni panoramski vožnji, kjer boste imeli možnost fotografiranja Karlovega mostu in Hradčanov iz verjetno najboljše perspektive. Prosti čas za zadnje nakupe. Malo po poldnevu se lahko odpravite z nami na Praški grad oz. Hradčane, ki velja za največjega na svetu (doplačilo). Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina in se čudili pravljični Zlati ulički – v eni izmed tamkajšnjih hišic, je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Pečat je gradu pustil tudi naš veliki mojster Jože Plečnik. Popoldne bomo Prago zapustili, se podali na pot proti domu, kamor bomo prispeli kakšno urco po polnoči.

 

 

Redna cena na osebo:

 • 109,90€/osebo 21/22.4.2020
 • 109,90€/osebo 4/5.4.2020
 • 119,90€/osebo 25/26.4.2020
 • 119,90€/osebo 30./31.5.2020
 • 119,90€/osebo  25/26.6.2020
   

Akcijske cene: 

 • 79,90€/osebo 21/22.4.2020
 • 79,90€/osebo 4/5.4.2020
 • 89,90€/osebo 25/26.4.2020
 • 95,90€/osebo 30./31.5.2020
 • 95,90€/osebo  25/26.6.2020
   

*akcijsko ceno si zagotovite z nakupom kuponov na portalih: Kuponko, 1nadan, Zbita Cena, Privoščite.si, Klik2GO, Mesto Idej

 

Cena vključuje

 • 2-dnevni organiziran izlet v zlato Prago:prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu (iz LJ, MB ali CE) + 1x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi z lastnim TWC v hotelu (AO Strizkov, AO Rhea, Amedia Best western, Globus ali podobnem) + cestne pristojbine in parkirnine + zunanji ogledi po programu + slovensko turistično spremljanje/vodenje v celotnem času trajanja izleta + osnovno nezgodno zavarovanje.

 

Doplačilo ob prijavi 

 • enoposteljna soba 20 eur
 • za nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS
 • riziko odpovedi

 

Možno doplačilo

 • ogled gradu Hradčany z lokalnim vodnikom v hrvaškem jeziku ter vstopnino 19 €/osebo, plačilo neposredno pri ponudniku;
 • 1-urna panoramska vožnja z ladjico 13 €/osebo (otroci do 18. leta 6 €).

 

Prijavnina 10 €/osebo (5 €/osebo za otroke do 18. leta) se plača ob prijavi.


Odhodna mesta&ure

Ljubljana – Dolgi most 1.00
Celje – parkrišče pred dvorano Zlatorog 1.55
Maribor – Avtobusna postaja. 2.45

Odhod iz posameznega vstopnega mesta se izvede pri najmanj 25 prijavljenih potnikih. Posamezen termin se izpelje v primeru minimalnega števila prijavljenih 45 oseb.

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si

Anketa

Katero mesto bi najraje obiskali v času adventa?

 Dunaj

 Bratislava

 Budimpešta

 Salzburg

 Benetke

 Munchen

 Christkindl