Ekskluzivni izleti

BUDIMPEŠTA BLATNO JEZERO IN SZENTENDRE ekskluzivno

Rezerviraj
s

26.10.2019 - 28.10.2019, 31.10.2019 - 02.11.2019

Budimpešta je veljala pred 2.sv vojno za eno bolj boemski mest, kamor je evropska elita odhajala uživat v odlični kulinariki, bogatem kulturnem in zabavnem življenju. Zato so ji nadeli vzdevek mesto slave in zabave. Danes se zaradi bogate in pestre ponudbe v centru mesta, židovskem delu in ob nabrežjih reke Donave, spet spreminja v zatočišče hedonistov in boemov. Iz leta v leto se mesto bolj potrudi z raznovrstno predbožično ponudbo na mnogih trgih mestnega jedra. Avenija Andrassy je nepozabno okrašena in vredna ogleda. Sproščeno vzdušje, manj gneče kot na rivalskem Dunaju in bolj dostopne cene so adut, ki vas vabi, da se z nami odpravite v lepotico ob Donavi.
 

 

31.10.2019 STOP

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin: 26.10.2019, 31.10.2019

Trajanje: 3 dni / 2 nočitev dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

1. dan

 
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 3.00. Najprej se bomo odpravili proti vinski prestolnici Madžarske, zgodovinskemu mestu Eger, najbolj znanim predvsem po madžarskem vinu Egri Bikaver (bikova kri). Sprehodili se bomo po ozkih ulicah simpatičnega mesta ter si ogledali veličastno katedralo, spomenik hrabrim branilcem mesta proti Turkom, licej, najbolj severno ležeč minaret v Evropi in glavni trg s cerkvijo. Sledil bo prosti čas za samostojne sprehode oziroma ogled ene izmed vinskih kleti (doplačilo), ki so vzidane neposredno v vulkanske kamnine hribov, kjer si bomo privoščili vinsko degustacijo. Popoldne se bomo odpravili proti prestolnici  Budimpešti, kamor bomo prispeli v večernih urah. Namestitev v hotelu in nočitev.
 
2.dan
 
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled glavnih mestnih znamenitosti. Ogledali si bomo Trg Herojev s prekrasnim mestnim parkom in Vayahunydijevim dvorcem. Nadaljevali bomo do parlamenta, ki je še vedno ena največjih stavb na stari celini. Postanek in ogled Štefanove cerkve, osrednjega sakralnega objekta mesta, z najslavnejšo madžarsko relikvijo – sveto roko Sv. Štefana. Prosti čas bomo lahko izkoristili za samostojne oglede, obisk pokrite tržnice, pohajkovanje po legendarni Vaci ulici ali obisk kakšnega muzeja. V popoldanskem času se bomo povzpeli na grajski grič. Sprehodili se bomo po romantičnih stopnicah ribiške trdnjave do kronske cerkve Sv. Matjaža ter mimo ostankov nekdanje grajske palače do predsedniške palače, narodne galerije in gornje postaje slavne vzpenjače. Zvečer se bomo po želji odpravili do ene izmed čard (doplačilo).
 
3. dan
 
Po zajtrku bo čas za spoznavanje lepot mesta s perspektive reke Donave (doplačilo). Za vse ljubitelje fotografije je to najboljša
priložnost za nepozabne fotografije parlamenta, grajskega griča in seveda vseh mostov. Prosti čas za zadnje nakupe ali po želji za izlet v najlepše baročno mesto na Madžarskem, romantični Szentendre (doplačilo). Mestece, ki so ga ustanovili srednjeveški begunci, ki so bežali pred Turki iz Srbije in Dalmacije, je znano po posebnem utripu in nepozabni arhitekturi. V spremstvu lokalnega vodnika si bomo mestne znamenitosti tudi ogledali. Popoldne se bomo iz Budimpešte podali na pot proti Blatnemu jezeru, kjer se bomo ustavili v slikovitem mestecu Tihany. Tam bo čas še za zadnji madžarski golaž in kozarec tokaja. Sledila bo vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod okrog polnoči ali kakšno uro po polnoči.
 

 

Redna cena    LJ,CE,MB, in MS  

 • cena 159,90€/osebo  

First  minute cena  LJ, CE,MB, MS

 •  105,90€/osebo do 27.9.2019

 

Prijavnina 10 €/osebo se plača neposredno ponudniku (GoHolidays.si) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski pošti. Otroci do 18. leta imajo 5 € popusta pri plačilu prijavnine.

 

Cena vključuje:

 • 3-dnevni organiziran izlet v Budimpešto in Bisere Madžarske: avtobusni prevoz po programu (iz LJ, CE, MB, MS) + turistično spremljanje/vodenje v slovenskem jeziku + zunanji ogledi po programu + organizacija + osnovno nezgodno zavarovanje in DDV + 2x nočitev z zajtrkom v dvo- ali triposteljni sobi v hotelu 3* (npr. Polus, Pest Inn, Millenium, Griff ali podobnem…)Prijavnina:

 • Prijavnina 10 €/osebo (5 €/osebo za otroke do 18. leta) se plača neposredno ponudniku (goHolidays.si) po prijavi na podlagi računa, ki vam ga pošlje ponudnik po elektronski pošti.

Doplačilo ob prijavi:

 • 1-urna panoramska vožnja z ladjico 12 €/osebo (otroci do 18. leta 6 €);
 • Etno večer v čardi z večerjo 25 €,
 • Izlet v Szentendre 11 €, 
 • zagotovitev enoposteljne sobe 45 €/osebo,

Možno doplačilo:

 • 1-urna panoramska vožnja z ladjico 12 €/osebo (otroci do 18. leta 6 €);
 • Etno večer v čardi z večerjo 25 €,
 • Izlet v Szentendre 11 €, 

Odhodna mesta&ure
 

 • Ljubljana - parkirišče Dolgi most, na obračališču linije LPP ob 3:00,
 • Celje - iz parkirišča dvorane Zlatorog ob 4:00,
 • Maribor - izpred glavne avtobusne postaje ob 4.45
 • Murska Sobota izpred bencinske črpalke na AC počivališču Murska Sobota ob 5.45.

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
Varnostna koda:

CAPTCHA Image

 *

 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

23.10.

pretežno jasno

8 / 25

24.10.

pretežno jasno

7 / 25

25.10.

pretežno jasno

7 / 23

 
Vir: ARSO - meteo.si

Anketa

Katero mesto bi najraje obiskali v času adventa?

 Dunaj

 Bratislava

 Budimpešta

 Salzburg

 Benetke

 Munchen

 Christkindl