DVODNEVNI IZLETI

PARMA MODENA BOLOGNA

Rezerviraj
p

PARMA MODENA BOLOGNA ITALIJA

Ni predvidenega termina

V času vedno večjega zanimanja za ljubiteljsko kuhinjo in kulinariko smo pripravilo potovanje v tri mesta znana po italijanskih specialitetah. Spoznajte balzamični kis, parmezan in druge dobrote italijanske kuhinje, tam kjer so nastale. Navdušila pa vas bo tudi slikovita arhitektura in bogata zgodovina krajev, kjer so se rodili velikani svetovnega formata kot so Verdi, Pavarotti, Ferarri in drugi.
Priporočamo predvsem ljubiteljem dobre hrane, ljubiteljskih kuharjem in navdušenci nad italijansko glasbo in načinom življenja.

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin:

Trajanje: 2 dni / 1 nočitev dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Prvi dan

Odhod iz Slovenije v jutranjih urah. Vožnja proti Italiji in dalje po avtocesti z vmesnimi postanki za oddih. V poznih dopoldanskih urah bomo prispeli v Parmo, mesto ki mu zaradi pršuta, parmezana, testenin, pa tudi cele vrste srednjeveških spomenikov, odlične operne hiše pravijo tudi spomenik dobrega življenja in kulinarike. Mestno jedro se ponaša z velikanskim Palazzo del Pilotta, bivališčem nekdanjih parmskih vladarjev. Sprehodili se bomo po Piazza della Pace mimo guvernerjeve palače in palače Ducale. Med sakralnimi spomeniki sta nedvomno najpomembnejša stolnica s Correggiovimi freskami in romanski baptisterij, ki sodi med najlepše v Italiji. Prosti čas za lastne sprehode, nakupe, pravo italijansko kavico. Popoldne se lahko z nami odpravite na ogled sirarne z degustacijo (doplačilo). Vožnja v hotel in nočitev.
 

Drugi dan

Po zajtrku se odpravimo v Modeno. Mesto je svetovno znanko kot rojstni kraj Luciana Pavarottija. Ogledali si bomo mestno katedralo iz 12. stol., trg Piazza Grande in stolp Ghirlandina, ki se uvrščajo na seznam Unescove kulturne dediščine.Proti doplačilu se lahko odpravite z nami spoznavat skrivnosti še ene dobrote iz Emiglie Romagne – balzamičnega kisa. Skrbno ga hranijo in starajo v majhnih lesenih sodih in prodajajo v majhnih stekleničkah. Kis bomo seveda tudi degustirali.
Naš zadnji postanek bo Bologna, ki jo imenujejo tudi kulinarična prestolnica Italije. Mesto se ponaša z najstarejšo univerzo v Zahodnem svetu; to je »Alma Mater Studiorum«, ustanovljena leta 1088. Ogledali si bomo mestno jedro z baziliko Sv. Patronija, trg Maggiore, palačo kralja Enza, Neptunov vodnjak, stolpa Asinelli in Garisenda, gotsko palačo Pallazo della Mercanzia. Nekaj prostega časa bo tudi za samostojne oglede in nakupe. Vsekakor priporočamo obisk katere izmed prodajaln pršuta ali sira, kjer lahko značilne izdelke poizkusite. Povratek proti domu v poznih popoldanskih urah.
 

 

 

Cena

 • 105,00€/osebo iz LJ SEŽ NG
 • 117,00€/osebo iz CE MB

Akcijska cena:

 • 65,90€/osebo
 • 79,90€/osebo

*akcijsko ceno si zagotovite z nakupom kuponov na portalih: 1nadan, Zbita Cena, Privoščite.si, Klik2GO,  Kuponko, Mesto Idej

Cena izleta vključuje

 • 2-dnevni organiziran izlet v Italijo in San Marino: prevoz s turističnim avtobusom po programu + 1x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelu 3* + cestne pristojbine in parkirnine + zunanji ogledi po programu + slovensko turistično spremljanje/vodenje v celotnem času trajanja izleta + osnovno nezgodno zavarovanje.

Možno doplačilo:

 • 25€/osebo enposteljno sobo
 • obisk sirarne z degustacijo cca. 11 €,
 • Obisk proizvajalca balzamičnega kisa z degustacijo cca. 12 €.

 

Prijavnina 10 €/osebo (5 €/osebo za otroke do 18. leta) se plača ob prijavi.

Odhodna mesta & ure

 • Ljubljana - Dolgi most ob 5:00, Sežana (29.4) izpred hotela Safir ob 6.00,
 • Celje izpred dvorane Zlatorog ob 4:00 (27.4, 29.4) in
 • Maribor izpred glavne AP na Mlinski ob 3.15  27.4, 29.4.),
 • Nova Gorica iz bencinske črpalke na mejnem prehodu Vrtojba ob 6.15 (27.4 NG)

Odhod iz posameznega vstopnega mesta se izvede pri najmanj 25 prijavljenih potnikih. Posamezen termin se izpelje v primeru minimalnega števila prijavljenih 45 oseb.

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil portala Muranica:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
Varnostna koda:

CAPTCHA Image

 *

 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

17.07.

delno oblačno dežuje

16 / 27

18.07.

delno oblačno

15 / 29

19.07.

delno oblačno dežuje

16 / 29

 
Vir: ARSO - meteo.si

Anketa

Kje boste preživeli letošnje provomajske počitnice

 Cinque Terre Italija

 Budimpešta Madžarska

 Pariz Francija

 Praga Češka

 Berlin Nemčija

 Toskana Italija

 Krakov Poljska

 Rim Italija

 Hrvaška/Slovenija, morje,terme...