VEČDNEVNI IZLETI

BUDIMEPEŠTA, BLATNO JEZERO in SZENTENDRE

Rezerviraj
b

BUDIMEPEŠTA, BLATNO JEZERO in SZENTENDRE

Ni predvidenega termina

BUDIMEPEŠTA, BLATNO JEZERO in SZENTENDRE

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin:

Trajanje: 3 dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Prvi dan

Zjutraj  bomo krenili na pot proti Madžarski. V mesto bomo prispeli čez znameniti Elizabetin most in se odpravili na ogled glavnih mestnih znamenitosti Pešte. Ogledali si bomo trg herojev s prekrasnim mestnim parkom in Vayahunydijevim dvorcem. Nadaljevali bomo po slikoviti Andrassyjevi aveniji, ki jo imenujejo tudi avenija ambasad do Donave in od tam do ponosne zgradbe parlamenta, ki je še vedno ena največjih stavb na stari celini. Postanek in ogled Štefanove cerkve – osrednjega sakralnega objekta mesta z najslavnejšo madžarsko relikvijo – sveto roko sv. Štefana.
Prosti čas lahko izkoristite za samostojne oglede, obisk pokrite tržnice, pohajkovanje po legendarni Vaci ulici ali obisk kakšnega muzeja.
V popoldanskem času se bomo povzpeli na grajski grič. Sprehodili se bomo po romantičnih stopnicah ribiške trdnjave do kronske cerkve sv. Matjaža ter mimo ostankov nekdanje grajske palače do predsedniške palače in veličastne narodne galerije ter gornje postaje slavne vzpenjače.
Zvečer se boste lahko odpravili do ene izmed čard, kjer boste spoznali lepote in skrivnosti panonskih ritmov, čardaša in kulinarike (doplačilo). Tudi za kakšno palinko bo to prava priložnost.

 

Drugi dan

Prosti čas za zadnje nakupe in lastne želje, lahko pa se odpravite z nami na izlet v najlepše baročno mesto na Madžarskem – romantični Szentendre (doplačilo). Mestecu, ki so ga ustanovili srednjeveški begunci pred Turki iz Srbije in Dalamcije je znano po posebnem utripu in nepozabni arhitekturi. V spremstvu lokalnega vodnika si bomo mestne znamenitosti tudi ogledali.
Popoldne bomo posvetili raziskovanju židovskega dela mesta. Sprehodili se bomo po kraljevski ulici, stopili do ene najlepših sinagog v Evropi, videli znane pasaže in se čudili pisanemu boemskemu utripu.
Vrnitev v hotel in nočitev.

 

Tretji dan

Po zajtrku bo čas za spoznavanje lepote mesta iz gladine reke Donave. Za vse ljubitelje fotografije je to najboljša priložnost za nepozabne fotografije parlamenta, grajskega griča, sklalne cerkve in seveda vseh mostov (doplačilo).
Popoldne se bomo iz Budimpešte podali na pot proti Blatnemu jezeru, kjer se bomo ustavili za kakšno urco še v slikovitem mestecu Tihany, ki mu pravijo zaradi ohranjene arhitekture, ki je nekoč krasila celotno balatonsko regijo – mesto muzej. Tam bo čas še za zadnji madžarski golaž ali tokaj in sledi vožnja proti domu, kamor prispemo okrog polnoči ali kakšno uro po njej.
 

 

 

Redna cena 159,90,00€/osebo iz LJ, CE, MB,MS

Akcijska cena: 109,90€/osebo iz LJ, CE MB,MS
akcijsko ceno si zagotovite z nakupom kuponov na portalih: 1nadan, Zbita Cena, Privoščite.si, Klik2GO,  Kuponko, Mesto Idej

 

Cena vključuje:

  •   2-dnevni organiziran izlet v Budimpešto in Bisere Madžarske: avtobusni prevoz po programu (iz LJ, CE, MB, MS) + turistično spremljanje/vodenje v slovenskem jeziku + zunanji ogledi po programu + organizacija + osnovno nezgodno zavarovanje in DDV + 1x nočitev z zajtrkom v dvo- ali triposteljni sobi v hotelu 3* (npr. Polus, Pest Inn ali Griff ali podobnem…)
     

Prijavnina 10 €/osebo se plača neposredno ponudniku (GoHolidays.si) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski pošti. Otroci do 18. leta imajo 5 € popusta pri plačilu prijavnine.
 

Možna doplačila ob prijavi:

  • 1-urna panoramska vožnja z ladjico 12 €/osebo (otroci do 18. leta 6 €);
  • Etno večer v čardi z večerjo 25 €, Izlet v Szentendre 11 €, 
  • zagotovitev enoposteljne sobe 45 €/osebo,


    Odhod iz posameznega vstopnega mesta se izvede pri najmanj 25 prijavljenih potnikih. Posamezen termin se izpelje v primeru minimalnega števila prijavljenih 45 oseb.

Odhodna mesta:

  • Ljubljana - parkirišče Dolgi most, na obračališču linije LPP ob 3:30, Celje - iz parkirišča dvorane Zlatorog ob 4:30, Maribor - izpred glavne avtobusne postaje ob 5.15 in Murska Sobota izpred bencinske črpalke na AC počivališču Murska Sobota ob 6:00.

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil portala Muranica:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
Varnostna koda:

CAPTCHA Image

 *

 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

24.06.

delno oblačno

11 / 21

25.06.

delno oblačno ploha

11 / 21

26.06.

delno oblačno

11 / 23

 
Vir: ARSO - meteo.si

Anketa

Kje boste preživeli letošnje provomajske počitnice

 Cinque Terre Italija

 Budimpešta Madžarska

 Pariz Francija

 Praga Češka

 Berlin Nemčija

 Toskana Italija

 Krakov Poljska

 Rim Italija

 Hrvaška/Slovenija, morje,terme...