DVO IN VEČDNEVNI PREDBOŽIČNI IZLETI 2021

ADVENTNA BUDIMPEŠTA 2DNI

Rezerviraj
s

11.12.2021 - 12.12.2021, 18.12.2021 - 19.12.2021

Budimpešta je veljala pred 2. sv vojno za eno bolj boemskih mest, kamor je evropska elita odhajala uživat v odlični kulinariki, bogatem kulturnem in zabavnem življenju. Zato so ji nadeli vzdevek mesto slave in zabave. Danes se zaradi bogate in pestre ponudbe v centru mesta, židovskem delu in ob nabrežjih reke Donave, spet spreminja v zatočišče hedonistov in boemov. Trgi v mestnem središču se v prazničnem času spremenijo v božične sejme, kjer se mize šibijo pod dišečo, raznovrstno ponudbo odlične kulinarike in gastronomije.

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin: 11.12.2021, 18.12.2021

Trajanje: 2 dni / 1 nočitev dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

1. dan:

Zjutraj odhod avtobusa iz Slovenije in nadaljevanje vožnje po vstopu na Madžarsko ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Madžarski prestolnici pravijo tudi lepotica ob Donavi, predvsem zaradi slikovite lege ter veličastne arhitekture, ki ji daje poseben pečat zlato obdobje mesta v drugi polovici 19. stoletja. Po prihodu se bomo najprej podali na peštansko stran mesta preko znamenitega Elizabetinega mostu. Vožnja do Trga Herojev, ki je lociran v čudoviti okolici slikovitega mestnega parka. Sledi odhod proti strogemu mestnemu jedru in znameniti ulici Vaci, ki velja za srce mesta. Mestno središče je najlepše ravno v adventnem času, ko so stojnice polne klobasic, kuhanega vina, groga, darilc in drugega predbožičnega blaga. Prosti čas za samostojne oglede, kosilo, obisk stojnic in morda skok do nepozabne pokrite tržnice. Nato sledi avtobusni ogled ostalih mestnih znamenitosti – vožnja mimo Parlamenta do veličastne Štefanove katedrale, ki navduši vedno znova še tako zahtevnega obiskovalca. Nastanitev v hotelu pozno popoldne. Zvečer priporočamo, da odpravite z nami na Etno večer s plesom, glasbo in večerjo v čardi, kakor imenujemo tradicionalne madžarske restavracije. Besede kot so čardaš, cimbale po tem večeru več ne bodo neznanka za vas. 

2. dan:

Po samopostrežnem zajtrku imate najprej možnost proti doplačilu, da si mesto ogledate še z druge perspektive. Vabimo vas, da se odpravite na panoramsko vožnjo z ladjico od Margaretinega otoka, pod vsemi pomembnimi mostovi, mimo pročelja parlamenta in pod znamenito Citadello... Sledil bo »skok« čez verižni most na grajski grič, kjer je Matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava in grajska palača in od koder je čudovit razgled na Budimpešto. Nekaj prostega časa za kosilo, skok da katerega izmed nakupovalnih centrov ali katerega izmed muzejev, nato pa odhod proti Citadelli, panoramski razgled in zadnja fotografija ter odhod proti domu. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

 

 

 

POGOSTA VPRAŠANJA COVID 19 

Ukrepi, ki trenutno veljajo za vstop in povratek so naslednji:
 
 
Madžarska -  vstop je PCT, ob povratku v Slovenijo porebujete PCT. Za obisk božičnih sejmov je  pogoj PC - preboleli in cepljeni.
.


Dokazila, ki veljajo za vstop v večino Evropskih držav - PCT* (odvisno od končne destinacije):
- Negativni HAG hitri antigenski test, ki ni starejši od 48 ur,
- Negativni PCR test, ki ni starejši od 48 ur,
- Potrdilo o polnem cepljenju, 14 dni po prejetem zadnjem odmerku,
- Potrdilo o prebolelosti Covid-19, ki ni starejše od 180 dni.

Preverite podrobne informacije o vstopu v posamezno državo s pomočjo IATA zemljevida ali Re-open EU spletne strani:https://www.iatatravelcentre.com/world.phphttps://reopen.europa.eu/sl/ 

Dokazila, ki veljajo za vstop v Slovenijo ob povratku - PCT*:
- Negativni HAG hitri antigenski test, ki ni starejši od 48 ur,
- Negativni PCR test, ki ni starejši od 72 ur,
- Potrdilo o polnem cepljenju 7-14 dni po prejetem zadnjem odmerku (odvisno od cepiva). Pri cepivu Astrazeneca, 21 dni po prejetem prvem odmerku.
- Potrdilo o prebolelosti Covid-19, ki ni starejše od 8 mesecev.

Informacije za prehajanje meja: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/ 

Vse potnike usmerjamo v pravočasno pridobitev EU DIGITALNEGA COVID POTRDILA, ki je enotno za celotno Evropo. Gre za splošno veljavno kovidno PCT potrdilo o prebolelosti, cepljenosti ali testiranju, namen pa je lajšanje varnega prostega gibanja po Evropski uniji. Več informacij na: https://www.nijz.si/sl/eu-digitalno-covid-potrdilo

Skozi vse države, skozi katere potujete do končne destinacije, ste tranzitni potniki. Za države v tranzitu, dokazil PCT ne preverjajo na mejnih prehodih.

 POMEMBNO: navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim potnikom posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanje/izleta v posamezni državi in povratka v Slovenijo. 

*PCT - Kratica PCT pomeni preboleli, cepljeni, testirani.

 

 

Redna cena €/osebo: LJ,CE,MB, in MS

 • cena 115,00€/osebo     11-12.12.-2021 Hotel A&O
 • cena 115,00€/osebo     18-19.12.2021  Hotel Benczur
   

Akcijska cena €/osebo DO 13.12.2021

 • cena 65,90€/osebo      11-12.12.2021 Hotel A&O
 • cena 65,90€/osebo       18.-19.12.2021 Hotel Benczur
   
Ob prijavi: 
Ob prijavi plačate SAMO 10 EUR na osebo in morebitna zavarovanja rizika odpovedi, če se zanj seveda odločite. Preostanek se plača najkasneje 21 pred odhodom. Za vsa potovanja so možne brezplačne odpovedi potovanja do 14 dni pred odhodom, zadržimo le 10 € prijavnine in morebitni vplačani znesek zavarovanj. Manj kot 14 dni pred odhodom za primere odjav veljajo Splošni pogoji.
 

Covid garancija:
V PRIMERU EPIDEMIJE zagotavljamo POVRAČILO VPLAČILA VREDNOSTI ARANŽMAJA V 14 DNEH. Povračilo opravimo na vaš transakcijski račun in vam ne izstavljamo vrednostnice. Povračilo izvedemo v kolikor je v Sloveniji ali državi potovanja razglašena epidemija in je v končno državo ali skozi tranzitne države nemogoče oz. prepovedano turistično potovati. Pogoj mora biti izpolnjen najkasneje 2 dni pred odhodom na izbrano destinacijo. Agencija zadrži samo znesek prijavnine in morebiti vplačanih zavarovanj. Potovanja se izvajajo z upoštevanjem veljavnih PCT (potniki so preboleli, cepljeni ali testirani) pravil in standardov.
 
 
Prijavnina:
 • 10 €/osebo (5 €/osebo za otroke do 18. leta).

 

Obvezna doplačila ob prijavi:
 • Zagotovitev enoposteljne sobe 25 €/osebo.

 
Cena vključuje:
 • 2-dnevni organizirani izlet v adventno Budimpešto z agencijo GoHolidays: avtobusni prevoz po programu + spremljanje v slovenskem jeziku + zunanji ogledi po programu + organizacija  in DDV + 1x nočitev z zajtrkom v dvo- ali triposteljnih sobah v hotelu 3* (npr.  Benczur, A&O, Ibis Citysouth ali podobnem)


Možno doplačilo:

 • Etno večer v čardi z večerjo, plesom in živo glasbo 24 eur na osebo (otroci do 12.ga leta  - 15 eur),
 • Enourna panoramska vožnja z ladjico 12 eur na osebo (otroci do 18 leta 6 eur)
 


Odhodna mesta&ure:

 • Ljubljana (parkirišče Dolgi most, na obračališču linije LPP ob 4:00
 • Celje iz parkirišča dvorane Zlatorog ob 5:00, 
 • Maribor izpred glavne avtobusne postaje ob 5:45 in
 • Murska Sobota iz AC počivališča Murska Sobota izpred črpalke Petrol ob 6:20.

 

• Minimalno število potnikov za izvedbo iz posameznega vstopnega mesta je 25, minimalno število za zagotovitev termina je 40 potnikov
 
 
 

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 

 

Covid garancija:
V PRIMERU EPIDEMIJE zagotavljamo POVRAČILO VPLAČILA VREDNOSTI ARANŽMAJA V 14 DNEH. Povračilo opravimo na vaš transakcijski račun in vam ne izstavljamo vrednostnice. Povračilo izvedemo v kolikor je v Sloveniji ali državi potovanja razglašena epidemija in je v končno državo ali skozi tranzitne države nemogoče oz. prepovedano turistično potovati. Pogoj mora biti izpolnjen najkasneje 2 dni pred odhodom na izbrano destinacijo. Agencija zadrži samo znesek prijavnine in morebiti vplačanih zavarovanj. Potovanja se izvajajo z upoštevanjem veljavnih PCT (potniki so preboleli, cepljeni ali testirani) pravil in standardov.

 
Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si

Anketa

Katero mesto bi najraje obiskali v času adventa?

 Dunaj

 Bratislava

 Budimpešta

 Salzburg

 Benetke

 Munchen

 Christkindl