ŽUR V BRATISLAVI
žur v Brsatislavi z goholidays

26. september 2011 ob 14:09
Ej ta Bratislava... Mesto v katerega zahajam zaradi takšnih in drugačnih razlogov že več kot 15 let. Pred slabim desetletjem smo jo s frendi poimenovali kar partyslava in ime se je prijelo. Pred tem petkom sem jo nazadnje obiskal enkrat v lanskem letu, ko sem bil kar malce presenečen, koliko nekoč najbolj obiskanih lokalov ne obstaja več. Prav zanimalo me je, kaj se je po tej plati spremenilo zopet v enem letu. Gremo lepo po vrsti.

Večer se je začel kar na običajnem mestu, ki je postalo "nikoli ne razočara" del železnega repertuara. 1 slovenska pivnica (First slovakian pub), ki je edina preživela opevana pivnica in nekdanjih časov, je bila polna. Povprečna starost petkovih obiskovalcev še vedno tam okrog 21 let... Pivo še zmerom le malce čez 1 euro... Presenetil me je izbor glasbe (80' POP - Roxette, M.Jackson), šok pa sem doživel ko so zavrteli Džuli Danijela Popoviča - svašta. Ok po par pirih, je bilo seveda potrebno narediti premik.

Do konca Obchodne ulice in preko križišča  proti staremu mestu. Na vogalu je zrasel nek nov mainstream lokal, tam pod Alize-jem. Nisem vstopil, ker me je gneča, ki je bila vidna skoz okno, odbila. Pa sem nadaljeval na običajno mesto Havana pred Michalskimi vrati. Tradicionalno dobro, cuba libre normalnih 5 eur, latino glasba, simpatične bratislavčanke, ki tam lovijo plesoče črnce in precej tujcev...

Pozornost pa mi je zbudil tudi lokal nasproti Pimkie ali nekaj takega - nekdanji coctail bar Medusa.  Super vzdušje, ravno prav ljudi, starost okrog 30 let, nič gneče za šankom in nefundamentalitična mešanica vseh slogov elektro scene z občasnimi hiphop in rap uspešnicami... Predvsem pa je bilo pozitivno vzdušje.

Raziskovanja nisem nadaljeval, mi je pa taksist povedal, da Harley s svojo rock'n'roll sceno še vedno deluje in da je glede na število prevozov še vedno glavni..

 
Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si