IZLETI & POTOVANJA

BENETKE POLETJE

Rezerviraj

28.05.2022, 25.06.2022, 02.07.2022, 16.07.2022, 15.08.2022, 27.08.2022, 03.09.2022

Mesto na vodi je eno najbolj želenih in obiskanih mest na svetu. Po z zgodovino prepredenih uličicah beneške lagune, so se nekoč sprehajale slavne osebnosti, ki jih poznajo po vsem svetu še danes – naj omenimo vsaj raziskovalca Marca Pola in lomilca ženskih src Casanovo. Številne galerije, muzeji, svetovljanski vrvež in številni romantični kotički pa so zagotovilo, da vam na izleti ne bo dolgčas. Benetke lahko obiščete neštetokrat in vedno znova boste odkrili kaj novega

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin: 28.05.2022, 25.06.2022, 02.07.2022, 16.07.2022, 15.08.2022, 27.08.2022, 03.09.2022

Trajanje: 1 dan dan

Storitev: do zapolnitve prostih mest

Čas za prijavo: po programu; prevoz - avtobus

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Prvi dan

V jutranjih urah odhod iz Slovenije proti Italiji. Na poti se bomo izvedeli mnogo zanimivosti o pustnem času in običajih v mestu na vodi. Z avtobusom se bomo pripeljali do Punte Sabbioni/Mešter in nadaljevali pot z ladjico ali vlakom vse do bližine centra mesta. Ogled glavnih znamenitosti – most vzdihljajev, Doževa palača, urni stolp, prokuratorije, sprehod do mostu Rialto, ogled tržnice,… Po ogledu bo čas za samostojno spoznavanje mesta in kulinarike. Morda tudi za pregrešno drago kavico na trgu sv. Marka.
Za bolj radovedne pa ponujamo še panoramsko vožnjo z ladjico do otokov Murano in Burano. Prvi je znan po delavnicah stekla – eno bomo seveda tudi obiskali, drugi velja za morda najlepši predel starodavnega mesta z možnostjo ogleda najbolj tradicionalnih mask (doplačilo vodniku na poti). Okoli 18-19h odhod proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih 
 
 
Slovenija je na italijanskem seznamu C EU držav, kar pomeni, da je vstop brez karantene mogoč za vse državljane, stare nad 6 let, ki izpolnjujejo spodnje pogoje italijanske vlade.
 
Ob vstopu v Italijo je potrebno izpolnjevati naslednje pogoje:
 
 
 
digitalno potrdilo EU/zeleno potrdilo o zaključenem ciklu cepljenja proti COVID-19 s cepivom, ki ga je odobrila EMA (ali enakovrednim potrdilom) ali
digitalno potrdilo EU/zeleno potrdilo o prebolelosti od Covid-19 ali
digitalno potrdilo EU/zeleno potrdilo o negativnem rezultatu antigenskega testa, ki ni starejše od 48 ur pred vstopom v Italijo ali potrdilo o negativnem rezultatu molekularnega/PCR testa, ki ni starejše od 72 ur pred vstopom v Italijo.
Vsi potniki morajo pred vstopom v Italijo izpolniti spletni obrazec prijave bivanja – European Digital Passenger Locator Form (dPLF), ki ga najdete na naslovu: https://app.euplf.eu/#/.
 
 
POMEMBNO:
 
Za  veljavnost potrdila PC preboleli/cepljeni za uporabo v Italiji s 1.2.2022 skrajšuje na 6 mesecev. Veljavnost tovrstnega potrdila se lahko podaljša s poživitvenim odmerkom.
 
Potrdila morajo biti izdana v digitalni ali tiskani obliki, v italijanskem, angleškem, francoskem ali španskem jeziku. Brez izkazanega izpolnjenega PFL obrazca in enega izmed PCT pogojev (prebolelost, cepljenje ali opravljen test) vstop v Italijo ne bo mogoč.
 
 
 
POTREBE IN PRAVILA UPORABE POTRDIL:
 
S  prvim aprilom republika  Italija ukinja stanje izrednih razmer. Vezano na to se veliko omejitev sprosti in pogojev vezanih na izkazovanje potrdil spremeni. Spremenilo se je tudi pravilo omejevanja zasedbe prireditev, ki se sedaj lahko ponovno polne.
 
 
 
OD 1. APRILA JE BREZ KATEREGAKOLI KOVID DOKAZILA MOŽNO:
 
vstopati Na lokalna prevozna sredstva (ostaja obveza nošenja maske)
vstopati v javne zavode, trgovine, banke, pošte, trafike…
obisk muzejev, arheoloških parkov, galerir…
koristiti strežba v odprtih/zunanjih delih gostinskih lokalov, barov…
zrediti postopke prijave v hotele in ostale nastanitvene objekte (gost hotela ima pravico do dostopa do vseh storitev v hotelu brez dokazil)
 
 
POGOJA PCT IN PC
 
 
 
PCT - OSNOVNO (GREEN PASS) - zadostuje negativen test (hitri ali PCR)
 
To dokazilo morate imeti v primeru:
 
vstopa v notranje prostore restavracij, barov…
Udeležbe predstav na odprtem
Obisk stadione
Vstopa na letala
Vstopa na vlak
Vstopa na ladje in trajekte
Vstopa na medkrajevne avtobuse
 
 
PC PRAVILO - OJAČAN (SUPER GREEN PASS)
 
pridobljeno v primeru polnega cepljenjem ali statusa prebolevnika. Posameznik izpolnjuje pogoje v primeru, da je od njegovega zaključenega cikla cepljenja oz. od  bolezni minilo manj kot 6 mesecev.Za podaljšanje statusa cepljene osebe za nadaljnjih 9 mesecev mora oseba prejeti tretji odmerek oz. »booster shot« med 5 in 9 mesecem od zaključenega cikla cepljenja. 
 
 
 
Tuji gostje, pri katerih je od cikla cepljenja ali bolezni Covid-19 minilo več kot 6 mesecev, lahko na podlagi negativnega testa začasno in glede na vrsto testa časovno omejeno pridobijo status in pravice, vezane na SUPER GREEN PASS. V primeru negativnega PCR testa – 72 ur ali antigenskega hitrega testa - 48 ur.
 
Potrdilo morate v primeru
 
udeležen na športne dejavnosti, ki se izvajajo v zaprti prostorih (predvsem skupinski športi)
ob vstopu v skupinske slačilnica in tuše
udeležbi na dogodkih, ki se izvohajo v zaprtih rekreativnih ali  kulturnih centrih
udeleži na razna  praznovanja ali praznike, ki predvidevajo obrede v zaprtih prostorih
obisk Igralnic, bingo dvoran…
udeležbi na dejavnosti v plesnih dvoranah in disko klubih
obisku katerekoli prireditve, ki se izvaja na zaprtem
pri vseh ostalih dogodkih (npr športna tekmovanja), ki se izvajajo v zaprtih dvoranah.
pri uporabi zaprtih bazenov in telovadnic
 
 
NOŠENJE MASK
 
Je obvezno v naslednjih primerih:
 
Obveznost nošenja mask tipa FFP2 na javnih prireditvah, ki se odvijajo na prostem, v zaprtih prostorih v gledališčih, koncertnih dvoranah, kinematografih, zabaviščnih prostorih in prizoriščih z glasbo v živo (in drugih podobnih prizoriščih) ter na dogodkih in športnih tekmovanjih, ki potekajo v zaprtih prostorih ali na prostem. V vseh teh primerih je v zaprtih prostorih prepovedano uživanje hrane in pijače. Obveznost nošenja mask tipa FFP2 na vseh javnih prevoznih sredstvih (vključno z letalskimi prevozi). Obveznost uporabe maske na prostem v primeru večje koncentracije ljudi.
 
 
 
Navedene omejitve veljajo do 30.4, ko se predvideva dodatne sprostitve.
 
 
 
POMEMBNO: Povzeto 1.4.2022 s spletne strani  http: www.salute.gov.it, kjer si lahko preberete tudi podrobnejše informacije. Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo
 

 

Redna cena/osebo

 • cena 49 €/osebo Celje, 
 • cena 41 €/osebo Ljubljana
 • cena 39 €/osebo Sežana in Nova Gorica

 

Akcijska cena/osebo do 25.5.2022

 • cena 33,90 €/osebo Celje
 • cena 27,90 €/osebo Ljubljana
 • cena 21,90 €/osebo Sežana in Nova Gorica

Prijavnina:

 • Prijavnina 10 €/osebo se plača neposredno ponudniku (GoHolidays.si) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski pošti. Otroci do 18. leta imajo 5 € popusta pri plačilu prijavnine.
 
Možna doplačila pri prijavi:
 • za nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS
 • riziko odpovedi
 
 
Cena izleta vključuje
 • 1-dnevni izlet v romantične Benetke: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu + vse cestnine in parkirnine + vožnja z ladjico Punta Sabbioni-Benetke-Punta Sabbioni + zunanji ogledi po programu + turistično spremljanje/vodenje + organizacija izleta in DDV

 

Možna doplačila:

 •  izjemna priložnost za popoldanski izlet na otoka Murano z ogledom steklarske delavnice in Burano z znamenitimi pisanimi fasadami po ceni 15 €/osebo za odrasle in 12 €/osebo za otroke do 12 let.
   

 

 

* Mestna uprava Benetke uvaja 1.6.2022 vstopno takso tudi za dnevne turiste, ki obiščejo Benetke. Višina in način plačila še ni predpisana. Cena naj bi bila 3-9 €/osebo. Ko bomo uradno obveščeni, bomo vse potnike obvestili kje in kako plačajo vstopno takso. Predvidoma se bo taksa plačala na postajališči Lido di Jesolo pred vkrcanjem na ladjice za prevoz proti trgu svetega Mark!

Odhodna mesta&ure

 • Ljubljana ob 5.00 iz postajališča Dolgi Most
 • Nova Gorica ob 6.20 (bencinska črpalka na mejnem prehodu Vrtojba)
 • Sežana ob 6.00 (izpred hotela Safir)
 • Celje ob 3.45 (dvorana Zlatorog Celje)

Pomembno: Odhod iz posameznega odhodnega mesta je zagotovljen v primeru prijave najmanj 25 potnikov.

V primeru, da odhod zaradi premajhnega števila prijavljenih iz Celja ne bo organiziran, bo organiziran odhod iz Ljubljane. Potniki sprejemajo spremembo odhodnega mesta (nezadostno število prijavljenih za odhod iz Celja ni razlog za odpoved potovanja s strani potnika), razlika v preplačilu pa se povrne na transakcijski račun.

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
 • B

1 / 1

Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si