IZLETI & POTOVANJA

BENETKE VERONA DVE ROMANTIČNI PRESTOLNICI

Rezerviraj

25.06.2022 - 26.06.2022

Naša najbolj množična produkta pretekla leta v času karnevala in valentinovega sta bila 1 – dnevni izleta v Benetke ali Verono. Poleg večnih enodnevnih hitov pa priporočamo 2 dnevni izlet v Benetke & Verono, kjer spoznate mesto na vodi in mesto Romea in Julije na en mah. Priporočamo sveže zaljubljenim, ljubiteljem nakupov, dobre hrane in ljubiteljem zgodovine.  

Obiščite dve verjetno najbolj romantični mesti poleg Pariza na svetu! Naj vas navdušita mesto na vodi, kjer se je nekoč sprehajal legendarni Casanova in mesto najbolj romantične zgodbe o Romeu in Juliji! Fotografirajte se med kanali, naredite selfi pred gondolo in palačami, obiščite Julijino hišo in se prepustite romantičnemu vzdušju!

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin: 25.06.2022

Trajanje: 2 dni / 1 nočitev dni

Storitev: : po programu ; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

POMLAD V DVEH ROMATNIČNIH MESTIH: BENETKE & VERONA
Obiščite dve verjetno najbolj romantični mesti poleg Pariza na svetu! Naj vas navdušita mesto na vodi, kjer se je nekoč sprehajal legendarni Casanova in mesto najbolj romantične zgodbe o Romeu in Juliji! Fotografirajte se med kanali, naredite selfi pred gondolo in palačami, obiščite Julijino hišo in se prepustite romantičnemu vzdušju!
 
Predvideni program
1. dan
Odhod avtobusa iz Slovenije v jutranjih urah. Z avtobusom se bomo pripeljali do Punte Sabbioni in nadaljevali pot z ladjico vse do neposredne bližine trga Sv. Marka. Ogled glavnih znamenitosti – most vzdihljajev, Doževa palača, urni stolp, prokuratorije, sprehod do mostu Rialto, ogled tržnice ... Nekaj časa za samostojne oglede, nakupe in morda kosilo. Za bolj radovedne pa je na voljo (doplačilo) še panoramska vožnja z ladjico do otokov Murano in Burano. Prvi je znan po delavnicah stekla – eno boste seveda tudi obiskali, drugi velja za morda najlepši predel starodavnega mesta. Okoli 19h bo sledila vožnja do hotela in nočitev.
 
2. dan
Po zajtrku se bomo odpravili proti enemu najlepših in najbolj romantičnih mest na svetu. Verona, nekoliko večja od Ljubljane, leži ob reki Adiži. Po prihodu si bomo ogledali to romantično mestece: trg Bra z Areno - enim največjih ohranjenih rimskih amfiteatrov, trg Erbe s tradicionalno tržnico, trg Seniorjev ... sprehodili se bomo tudi do Julijine hiše z znamenitim balkonom, kjer se bomo spomnili ljubezenske zgodbe med Romeom in Julijo. Po ogledu bomo imeli nekaj prostega časa za samostojno kosilo in nakupe. Domov bomo prispeli pozno zvečer.
 
 
 
 
 
POGOJI ZA VSTOP V ITALIJO:
 
 
Slovenija je na italijanskem seznamu C EU držav, kar pomeni, da je vstop brez karantene mogoč za vse državljane, stare nad 6 let, ki izpolnjujejo spodnje pogoje italijanske vlade.
 
Ob vstopu v Italijo je potrebno izpolnjevati naslednje pogoje:
 
 
digitalno potrdilo EU/zeleno potrdilo o zaključenem ciklu cepljenja proti COVID-19 s cepivom, ki ga je odobrila EMA (ali enakovrednim potrdilom) ali
digitalno potrdilo EU/zeleno potrdilo o prebolelosti od Covid-19 ali
digitalno potrdilo EU/zeleno potrdilo o negativnem rezultatu antigenskega testa, ki ni starejše od 48 ur pred vstopom v Italijo ali potrdilo o negativnem rezultatu molekularnega/PCR testa, ki ni starejše od 72 ur pred vstopom v Italijo.
Vsi potniki morajo pred vstopom v Italijo izpolniti spletni obrazec prijave bivanja – European Digital Passenger Locator Form (dPLF), ki ga najdete na naslovu: https://app.euplf.eu/#/.
 
 
POMEMBNO:
 
Za  veljavnost potrdila PC preboleli/cepljeni za uporabo v Italiji s 1.2.2022 skrajšuje na 6 mesecev. Veljavnost tovrstnega potrdila se lahko podaljša s poživitvenim odmerkom.
 
Potrdila morajo biti izdana v digitalni ali tiskani obliki, v italijanskem, angleškem, francoskem ali španskem jeziku. Brez izkazanega izpolnjenega PFL obrazca in enega izmed PCT pogojev (prebolelost, cepljenje ali opravljen test) vstop v Italijo ne bo mogoč.
 
 
 
POTREBE IN PRAVILA UPORABE POTRDIL:
 
S  prvim aprilom republika  Italija ukinja stanje izrednih razmer. Vezano na to se veliko omejitev sprosti in pogojev vezanih na izkazovanje potrdil spremeni. Spremenilo se je tudi pravilo omejevanja zasedbe prireditev, ki se sedaj lahko ponovno polne.
 
 
 
OD 1. APRILA JE BREZ KATEREGAKOLI KOVID DOKAZILA MOŽNO:
 
vstopati Na lokalna prevozna sredstva (ostaja obveza nošenja maske)
vstopati v javne zavode, trgovine, banke, pošte, trafike…
obisk muzejev, arheoloških parkov, galerir…
koristiti strežba v odprtih/zunanjih delih gostinskih lokalov, barov…
zrediti postopke prijave v hotele in ostale nastanitvene objekte (gost hotela ima pravico do dostopa do vseh storitev v hotelu brez dokazil)
 
 
POGOJA PCT IN PC
 
 
 
PCT - OSNOVNO (GREEN PASS) - zadostuje negativen test (hitri ali PCR)
 
To dokazilo morate imeti v primeru:
 
vstopa v notranje prostore restavracij, barov…
Udeležbe predstav na odprtem
Obisk stadione
Vstopa na letala
Vstopa na vlak
Vstopa na ladje in trajekte
Vstopa na medkrajevne avtobuse
 
 
PC PRAVILO - OJAČAN (SUPER GREEN PASS)
 
pridobljeno v primeru polnega cepljenjem ali statusa prebolevnika. Posameznik izpolnjuje pogoje v primeru, da je od njegovega zaključenega cikla cepljenja oz. od  bolezni minilo manj kot 6 mesecev.Za podaljšanje statusa cepljene osebe za nadaljnjih 9 mesecev mora oseba prejeti tretji odmerek oz. »booster shot« med 5 in 9 mesecem od zaključenega cikla cepljenja. 
 
 
 
Tuji gostje, pri katerih je od cikla cepljenja ali bolezni Covid-19 minilo več kot 6 mesecev, lahko na podlagi negativnega testa začasno in glede na vrsto testa časovno omejeno pridobijo status in pravice, vezane na SUPER GREEN PASS. V primeru negativnega PCR testa – 72 ur ali antigenskega hitrega testa - 48 ur.
 
Potrdilo morate v primeru
 
udeležen na športne dejavnosti, ki se izvajajo v zaprti prostorih (predvsem skupinski športi)
ob vstopu v skupinske slačilnica in tuše
udeležbi na dogodkih, ki se izvohajo v zaprtih rekreativnih ali  kulturnih centrih
udeleži na razna  praznovanja ali praznike, ki predvidevajo obrede v zaprtih prostorih
obisk Igralnic, bingo dvoran…
udeležbi na dejavnosti v plesnih dvoranah in disko klubih
obisku katerekoli prireditve, ki se izvaja na zaprtem
pri vseh ostalih dogodkih (npr športna tekmovanja), ki se izvajajo v zaprtih dvoranah.
pri uporabi zaprtih bazenov in telovadnic
 
 
NOŠENJE MASK
 
Je obvezno v naslednjih primerih:
 
Obveznost nošenja mask tipa FFP2 na javnih prireditvah, ki se odvijajo na prostem, v zaprtih prostorih v gledališčih, koncertnih dvoranah, kinematografih, zabaviščnih prostorih in prizoriščih z glasbo v živo (in drugih podobnih prizoriščih) ter na dogodkih in športnih tekmovanjih, ki potekajo v zaprtih prostorih ali na prostem. V vseh teh primerih je v zaprtih prostorih prepovedano uživanje hrane in pijače. Obveznost nošenja mask tipa FFP2 na vseh javnih prevoznih sredstvih (vključno z letalskimi prevozi). Obveznost uporabe maske na prostem v primeru večje koncentracije ljudi.
 
 
 
Navedene omejitve veljajo do 30.4, ko se predvideva dodatne sprostitve.
 
 
 
POMEMBNO: Povzeto 1.4.2022 s spletne strani  http: www.salute.gov.it, kjer si lahko preberete tudi podrobnejše informacije. Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo.
 

 

Redna cena: 
 • LJ, NG, SEŽ  - 99,90 €/osebo
 • CE IN MB - 109,9 €/osebo

 

Akcijska cena do 25.5.2022

 • LJ, SE,NG - 79,90 €/osebo 
 • CE in MB -  99,90 €/osebo

 

Mestna uprava Benetke s 1. 6. 2022 uvaja vstopno takso tudi za dnevne turiste, ki obiščejo Benetke. Višina in način plačila še nista predpisana. Cena naj bi bila okrog 20 €/osebo. Ko bo obveščen, bo ponudnik vse potnike obvestil, kje in kako plačajo vstopno takso.

Ko bo podatek znan, bodo vsi potniki uradno obveščeni o tem, kje in kako plačajo vstopno takso.

 

 • Prijavnina 10 €/osebo (5 €/osebo za otroke do 18. leta) se plača  neposredno ponudniku goHolidays.si po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski poši. 

Cena vključuje

 • 2-dnevni organiziran izlet v Benetke in Verono: prevoz s turističnim avtobusom po programu 
 • 1x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelu 3* +
 • cestne pristojbine in parkirnine + zunanji ogledi po programu +
 • slovensko spremljanje/vodenje v celotnem času trajanja izleta.
 • Zajtrki v Italiji so običajno preprosti: rogljiček ali kruh in namazi ter kava, čaj.
   
 • Obvezno doplačilo turistične takse 2€ v hotelu, otroci do  18 leta ne plačajo turistične takse.

 

Možno doplačilo ob prijavi:

 • 25 €/osebo za enoposteljno sobo
 • izlet na otoka Murano in Burano 15€/osebo za odrasle, 12€/osebe za otroke do 12 let.
 • 1x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelu 3* +

Odhodna mesta&ure

Odhod iz posameznega odhodnega mesta je zagotovljen v primeru prijave najmanj 25 potnikov. Posamezen termin se izpelje v primeru minimalnega števila prijavljenih 45 oseb.

Celje - izpred dvorane Zlatorog, ob 3.45,
Maribor - izpred glavne avtobusne postaje na Mlinski, ob 3.00
Ljubljana - Dolgi most, ob 4.45,
Nova Gorica - z bencinske črpalke na mejnem prehodu Vrtojba, ob 6.15 
Sežana - izpred hotela Safir, ob 6.00.
Ponudnik zagotavlja izvedbo storitve v skladu z določili oziroma priporočili za preprečevanje širjenja okužb s COVID-19.

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
 • B

1 / 1

Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si