IZLETI & POTOVANJA

SAN MARINO, RIMINI & BOLOGNA

Rezerviraj

SAN MARINO, RIMINI & BOLOGNA

25.06.2022 - 26.06.2022, 27.08.2022 - 28.08.2022

Preživite pomlad v malce toplejših krajih z bogato kulturno dediščino in odlično kulinariko ter številnimi možnostmi nakupov. Naj vas navduši kulinarična prestolnica Italije – Bologna, obmorski Rimini in žepna državica San Marino.
,
Žepna državica s slikovito lego na skalnatem področju nad riviero Rimini je prava paša za oči, in raj za nakupovalce. Ponujamo vam obisk v kombinaciji z kulinarično prestolnico Italije Bologno in verjetno najbolj znanim in enem največjih italijanskih letovišč na obali Jadrana – Rimini. Program priporočamo vsem, ki imajo radi italijansko kulinariko, zgodovino in zabavo.

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin: 25.06.2022, 27.08.2022

Trajanje: 2 dni/1 noč dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Prvi dan

Odhod v jutranjih urah iz Slovenije. Vožnja po severni Italiji do Bologne ter ogled mesta z najstarejšo univerzo v Zahodnem svetu; to je »Alma Mater Studiorum«, ustanovljena leta 1088. Ogledali si bomo mestno jedro z baziliko Sv. Patronija, trg Maggiore, palačo kralja Enza, Neptunov vodnjak, stolpa Asinelli in Garisenda, gotsko palačo Pallazo della Mercanzia. Nekaj prostega časa bo tudi za samostojne oglede in nakupe. Sledi vožnja do Riminija. Nastanitev v hotelu in nočitev.

 

Drugi dan

Po zajtrku sledi ogled znamenitosti mesteca Rimini: Avgustov slavolok, tempelj Malatesto, Tiberijev most….Odpravili se bomo do žepne državice Republike San Marino, ki se razprostira pod goro Titano. Zaščitni znak mesta so trije stolpi, ki se dvigujejo nad strmo pečino. Ogled istoimenskega glavnega mesteca in njegovih zanimivosti. Sprehod mimo obzidja in skozi vrata sv. Frančiška v staro mestno središče, po ozkih in ulicah na Trg svobode, do vladne palače, bazilike sv. Marina ter do trdnjave, od koder je lep razgled na Padsko nižino in riviero. Prosto za raziskovanje slikovitih ulic, oglede in nakupe priložnostnih spominkov. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

POGOJI ZA VSTOP V ITALIJO:
 
 
Slovenija je na italijanskem seznamu C EU držav, kar pomeni, da je vstop brez karantene mogoč za vse državljane, stare nad 6 let, ki izpolnjujejo spodnje pogoje italijanske vlade.
 
Ob vstopu v Italijo je potrebno izpolnjevati naslednje pogoje:
 
 
digitalno potrdilo EU/zeleno potrdilo o zaključenem ciklu cepljenja proti COVID-19 s cepivom, ki ga je odobrila EMA (ali enakovrednim potrdilom) ali
digitalno potrdilo EU/zeleno potrdilo o prebolelosti od Covid-19 ali
digitalno potrdilo EU/zeleno potrdilo o negativnem rezultatu antigenskega testa, ki ni starejše od 48 ur pred vstopom v Italijo ali potrdilo o negativnem rezultatu molekularnega/PCR testa, ki ni starejše od 72 ur pred vstopom v Italijo.
Vsi potniki morajo pred vstopom v Italijo izpolniti spletni obrazec prijave bivanja – European Digital Passenger Locator Form (dPLF), ki ga najdete na naslovu: https://app.euplf.eu/#/.
 
 
POMEMBNO:
 
Za  veljavnost potrdila PC preboleli/cepljeni za uporabo v Italiji s 1.2.2022 skrajšuje na 6 mesecev. Veljavnost tovrstnega potrdila se lahko podaljša s poživitvenim odmerkom.
 
Potrdila morajo biti izdana v digitalni ali tiskani obliki, v italijanskem, angleškem, francoskem ali španskem jeziku. Brez izkazanega izpolnjenega PFL obrazca in enega izmed PCT pogojev (prebolelost, cepljenje ali opravljen test) vstop v Italijo ne bo mogoč.
 
 
 
POTREBE IN PRAVILA UPORABE POTRDIL:
 
S  prvim aprilom republika  Italija ukinja stanje izrednih razmer. Vezano na to se veliko omejitev sprosti in pogojev vezanih na izkazovanje potrdil spremeni. Spremenilo se je tudi pravilo omejevanja zasedbe prireditev, ki se sedaj lahko ponovno polne.
 
 
 
OD 1. APRILA JE BREZ KATEREGAKOLI KOVID DOKAZILA MOŽNO:
 
vstopati Na lokalna prevozna sredstva (ostaja obveza nošenja maske)
vstopati v javne zavode, trgovine, banke, pošte, trafike…
obisk muzejev, arheoloških parkov, galerir…
koristiti strežba v odprtih/zunanjih delih gostinskih lokalov, barov…
zrediti postopke prijave v hotele in ostale nastanitvene objekte (gost hotela ima pravico do dostopa do vseh storitev v hotelu brez dokazil)
 
 
POGOJA PCT IN PC
 
 
 
PCT - OSNOVNO (GREEN PASS) - zadostuje negativen test (hitri ali PCR)
 
To dokazilo morate imeti v primeru:
 
vstopa v notranje prostore restavracij, barov…
Udeležbe predstav na odprtem
Obisk stadione
Vstopa na letala
Vstopa na vlak
Vstopa na ladje in trajekte
Vstopa na medkrajevne avtobuse
 
 
PC PRAVILO - OJAČAN (SUPER GREEN PASS)
 
pridobljeno v primeru polnega cepljenjem ali statusa prebolevnika. Posameznik izpolnjuje pogoje v primeru, da je od njegovega zaključenega cikla cepljenja oz. od  bolezni minilo manj kot 6 mesecev.Za podaljšanje statusa cepljene osebe za nadaljnjih 9 mesecev mora oseba prejeti tretji odmerek oz. »booster shot« med 5 in 9 mesecem od zaključenega cikla cepljenja. 
 
 
 
Tuji gostje, pri katerih je od cikla cepljenja ali bolezni Covid-19 minilo več kot 6 mesecev, lahko na podlagi negativnega testa začasno in glede na vrsto testa časovno omejeno pridobijo status in pravice, vezane na SUPER GREEN PASS. V primeru negativnega PCR testa – 72 ur ali antigenskega hitrega testa - 48 ur.
 
Potrdilo morate v primeru
 
udeležen na športne dejavnosti, ki se izvajajo v zaprti prostorih (predvsem skupinski športi)
ob vstopu v skupinske slačilnica in tuše
udeležbi na dogodkih, ki se izvohajo v zaprtih rekreativnih ali  kulturnih centrih
udeleži na razna  praznovanja ali praznike, ki predvidevajo obrede v zaprtih prostorih
obisk Igralnic, bingo dvoran…
udeležbi na dejavnosti v plesnih dvoranah in disko klubih
obisku katerekoli prireditve, ki se izvaja na zaprtem
pri vseh ostalih dogodkih (npr športna tekmovanja), ki se izvajajo v zaprtih dvoranah.
pri uporabi zaprtih bazenov in telovadnic
 
 
NOŠENJE MASK
 
Je obvezno v naslednjih primerih:
 
Obveznost nošenja mask tipa FFP2 na javnih prireditvah, ki se odvijajo na prostem, v zaprtih prostorih v gledališčih, koncertnih dvoranah, kinematografih, zabaviščnih prostorih in prizoriščih z glasbo v živo (in drugih podobnih prizoriščih) ter na dogodkih in športnih tekmovanjih, ki potekajo v zaprtih prostorih ali na prostem. V vseh teh primerih je v zaprtih prostorih prepovedano uživanje hrane in pijače. Obveznost nošenja mask tipa FFP2 na vseh javnih prevoznih sredstvih (vključno z letalskimi prevozi). Obveznost uporabe maske na prostem v primeru večje koncentracije ljudi.
 
 
 
Navedene omejitve veljajo do 30.4, ko se predvideva dodatne sprostitve.
 
 
 
POMEMBNO: Povzeto 1.4.2022 s spletne strani  http: www.salute.gov.it, kjer si lahko preberete tudi podrobnejše informacije. Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo.
 

 

Cena

 • LJ, SEŽ, NG 129,00€/osebo 

 • CE IN MB 139,00€/osebo 
   

Akcijska cena do 25.5.2022

 • LJ, SEŽ, NG 79.90€/osebo 

 • CE  89,90€/osebo

 

Cena vključuje

 • 2-dnevni organiziran izlet v Italijo in San Marino: prevoz s turističnim avtobusom po programu (iz LJ, SEŽ ali NG) + 1x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelu 3* + cestne pristojbine in parkirnine + zunanji ogledi po programu + slovensko turistično spremljanje/vodenje v celotnem času trajanja izleta.
 • Zajtrki v Italiji so običajno preprosti: rogljiček ali kruh in namazi ter kava, čaj.
   

Prijavnina 10 €/osebo (5 €/osebo za otroke do 18. leta) se plača neposredno ponudniku (goHolidays.si) po prijavi na podlagi računa, ki vam ga pošlje ponudnik po elektronski pošti. 

Doplačilo za turistično takso 2 € se doplača na kraju samem, otroci do 18 leta ne plačajo turistične takse

 

Doplačilo ob prijavi:
 
 • Enoposteljna soba 25 €
 • Za nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS
 • Riziko odpovedi

 

Vstopno mesto:

 • Celje izpred dvorane Zlatorog ob 3:45  
 • Ljubljana - Dolgi most ob 4:45, 
 • Sežana  izpred hotela Safir ob 5.45
 • Nova Gorica iz bencinske črpalke na mejnem prehodu Vrtojba ob 6.15

 

Odhod iz posameznega odhodnega mesta je zagotovljen v primeru prijave najmanj 25 potnikov. Posamezen termin se izpelje v primeru minimalnega števila prijavljenih 45 oseb.

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
 • s

1 / 1

Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si