IZLETI & POTOVANJA

ZLATA PRAGA IN PRAVLJIČNA ČEŠKA

Rezerviraj

24.06.2022 - 26.06.2022

Češka je aprila ukinila PCT pogoj za vstop. Turizem je v tej deželi turističnih presežkov znova v polnem zamahu in dostopen vsem, ki so želji potovanj in doživetij. V zgodnjem poletju, ko so noči najdaljše, je v Pragi vedno zelo veselo in polno dogajanja. Pestra in slovenskemu žepu še vedno dostopna kulinarična ponudba, slavne češke pivnice, kakovostni muzeji in galerije ter poulični umetniki, dajo mestu vedno poseben čar. Še posebej navduši bogat nočni utrip in boemsko vzdušje svetovljanskega velemesta! Na poti nazaj pa uživajte v lepotah pravljičnih mest Južne Češke in še bolj slavnih gradov. Morda najdete svojo princeso ali princa na belem konju

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin: 24.06.2022

Trajanje: 3 dni/2 noč dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Prvi dan
Odhod avtobusa iz Slovenije ob 1.00. Vožnja mimo Dunaja proti Češki. V zlato mesto bomo prispeli v poznih  dopoldanskih urah. Čas za raziskovanje mestnega vrveža, ki mu dajejo pečat poulični umetniki, dišeče klobasice in inovativni prodajalci vstopnic in češke klobasice ter »parek v rohliku«.. Staro mesto je najbolj živo ravno ob pričetku poletja, ko je vreme prijetno in so vsakodnevne skrbi počitnikarjev dane na stran. 
 
Najprej se bomo podali na sprehod po starem delu mesta, kjer bomo videli znameniti Vaclavov trg, simpatičen Staromestni trg z znamenito Astronomsko uro, spomenik Janu Husu in legendarno Tynsko cerkev. Po zaviti in slikoviti Karlovi ulici se bomo odpravili do najlepšega mostu na svetu Karlovega mosta in se čudili prelepem pogledu na veličastne Hradčane na nasprotni strani reke Vltave. Morda bomo naredili spominsko fotografijo pred kipom Jana Nepomuka ali prislunili najbolj znani skladbi Bedricha Smetane – Vltava, ki jo bo igral kateri izmed glasbenikov na mostu.
Prosti čas za kosilo, samostojne oglede ali skoraj obvezen vrček okusnega češkega piva.
Pozno popoldne namestitev v hotelu. 
 
Drugi dan
Po zajtrku se bomo odpravili v mestno pristanišče ter se vkrcali na eno izmed ladjic (doplačilo). Mesto bomo spoznali še na enourni panoramski vožnji, kjer boste imeli možnost fotografiranja Karlovega mostu in Hradčanov iz verjetno najboljše perspektive.
Prosti čas za zadnje nakupe.
Malo po poldnevu se lahko odpravite  z nami na Praški grad oz. Hradčane, ki velja za največjega na svetu(doplačilo). Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina in se čudili pravljični Zlati ulički – v eni izmed tamkajšnjih hišic, je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Pečat je gradu pustil tudi naš veliki mojster Jože Plečnik.
Popoldne imate možnost za raziskovanje mesta v lastni režiji. Predlagamo, da se sprehodite po Mali Strani in obiščete Lenonov zid, spijete pijačko na Kampi ob nabrežju reke Vltave ali pa spoznate vrvež in zanimivo gostinsko ponudbo mestnih četrti Smichov-in Ujezd..
Zvečer se prepustite utripu mesta in zavijete v kako pivnico ali jazz club. 
 
Tretji dan
Po zajtrku krenemo poroti Južni Češki. Najprej se ustavimo v Čeških Budejovicah. Ogledali si bomo kraljevo mesto in se čudili enemu največjih srednjeveških trgov na Češkem in črnemu stolpu. Izvedeli bomo zgodbo o mestni hiši. Sledi prost čas za samostojno raziskovanje mesta, lahko pa se z nami odpravite na ogled enega najlepših gradov na svetu – slavne Hluboke. Dvorec je zgrajen v Tudorskem stilu in na njem so snemali nekoč slavno nadaljevanko Arabela. Ogled gradu z lokalnim vodnikom (doplačilo).
Vrnitev v Budejovice in nadaljevanje vožnje proti Češkem Krumlovu. Mestece na okljuku reke Vltave velja za najbolje ohranjeno srednjeveško mesto. Na sprehodu skozi mesto bomo spoznali zgodbe o Beli gospe Perchti in videli enega prvih turističnih zemljevidov na svetu. Beseda bo tekla tudi o Krvavi grofici in zakaj so se legende o vampirjih rodile ravno v tem mestu!
Popoldne se odpravimo na pot proti domu, kamor bomo prispeli okrog polnoči.
 

 

Namestitev v hotelu AO RHEA; Hotel je popolnoma obnovljen. Vse sobe so opremljene z lastnim TWC. Zajtrk je samopostrežni. V hotelu je WiFi. Hotel je dobro povezan s centrom mesta, saj se neposredno pred njim nahaja postaja tramvaja in postaje . V hotelu je bar, v bližini je nekaj restavracij in trgovin.

 

 

Redna cena: 
 • LJ, CE IN MB - 199,90 €/osebo
 
 
Akcijska cena do 25.5.2022
 
 • LJ, CE, MB - 129,90 €/osebo 
 
 
Prijavnina 10 €/osebo (5 €/osebo za otroke do 18. leta) se plača  neposredno ponudniku goHolidays.si po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski poši. 
 
Cena vključuje
 • 3-dnevni izlet in ogled mesta Pragam,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah s TWC v hotelu A&O Rhea,
 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
 • turistično spremljanje in zunanje oglede,
 • organizacija potovanja,
 • vse cestnine, parkirnine,
 • DDV.
 
Možna doplačila: 
 
 • Enoposteljna soba 50 €,
 • 1 – urna panoramska vožnja z ladjico po Vltavi cca. 14 €,
 • Ogled gradu Hradčani z lokalnim vodnikom v hrvaškem jeziku 20 €
 • Ogled gradu Hluboka s prevozom in lokalnim vodnikom 17 €,
 • nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS,
 • riziko odpovedi.
 
Obvezno doplačilo na mestu je turistična taksa 2 € na osebo na noč ( 50 CZK) , otroci do 18 leta takse na plačajo.
 
Odhodna mesta&ure Odhod iz posameznega odhodnega mesta je zagotovljen v primeru prijave najmanj 25 potnikov. Posamezen termin se izpelje v primeru minimalnega števila prijavljenih 45 oseb.
 
VSTOPNA MESTA IN ČASI ODHODOV
 • Ljubljana – s parkirišča Dolgi most ob 1:00
 • Celje – s parkirišča pred dvorano Zlatorog ob 2:00
 • Maribor – izpred glavne avtobusne postaje na Mlinski ulici ob 2:50
 
 
Ponudnik zagotavlja izvedbo storitve v skladu z določili oziroma priporočili za preprečevanje širjenja okužb s COVID-19.

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
 • P

1 / 1

Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si