VEČDNEVNI IZLETI

TRANSILVANIJA Dežela grofa Drakule

Rezerviraj

TERMIN ZAGOTOVLJEN

27.10.2023 - 31.10.2023

Pozdravljeni! Ste pripravljeni na nepozabno pustolovščino v Romuniji? Ta čudovita dežela skriva številne skrivnosti in bogato zgodovino, ki vas bo očarala. Na tem potovanju se bomo potopili v osupljivo kulturno dediščino in odkrivali skrite kotičke, ki jih ponuja. Spoznali bomo zgodbe o slavnem grofu Drakuli, obiskali grad Kralja Matjaža in se potopili v globine čarobnega rudnika soli v Turdi. Navduševale nas bodo srednjeveške utrdbe, gradovi in slikovite ulice transilvanskih mest.

EKSKLUZIVNO PRI GOHOLIDAYS - Prijave in rezervacije samo na info@goholidays.si ; 030 680 234.

Samo 50 prostih mest oz. en avtobus! 

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin: 27.10.2023

Trajanje: 5 dni/3 nočitve dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Prvi dan 

Odhod v poznih popoldanskih oziroma večernih urah iz Slovenije. Pot nas bo vodila mimo Blatnega jezera in Budimpešte proti vzhodi do romunske meje.
 

Drugi dan 

V dopoldanskih urah bomo prispeli v mestece Sigishoara. Mesto je od leta 1999 na svetovni listi Unecsa. Svetovno znano pa je kot rojstni kraj znamenitega grofa Drakule. Lepo ohranjeno mestno jedro, obrambni zidovi, mestna vrata nas pripeljejo v daljno preteklost 14. stoletja, ko je bilo to mesto eno najbolj utrjenih v tem delu sveta. Po lokalni legendi naj bi slavni grof Drakula, znan tudi kot Vlad III. Tepes, bil rojen v mestu Sighișoara. Verjame se, da je mati grofa, imenovana Elisabeta, živela v Sighișoari in je tam rodila sina, ki je kasneje postal znan kot grof Drakula. Po legendi je mati grofa v času rojstva prosila lokalno vedeževalko, da napove usodo svojega otroka. Vedeževalka naj bi ji povedala, da bo njen sin postal močen vladar, hkrati pa naj bi opozorila na njegovo temačno in skrivnostno usodo. Sighișoara je znana po svojem srednjeveškem vzdušju in prisotnosti grofa Drakule. Obiskovalci lahko obiščejo grofovsko hišo, ki je sedaj spremenjena v muzej, in si ogledajo sobo, kjer naj bi grof Drakula bil rojen. To ustvarja zanimivo povezavo med zgodovino mesta in mitologijo grofa Drakule.
Če bo dopuščal čas se ustavimo še v majhni nekoč Saški vasici Biertan, kjer je vredna ogleda znamenita Utrjena cerkev. Te so postavljali naseljenci iz Saške v burnih letih 14 in 15. stoletja. (vstopnina doplačilo).
Nadaljujemo proti mestu Sibiu, ki je eno najbolj multukulturnih mest etnično nekoč še bolj pestre Transilvanije. Sibiu imenujejo tudi perla Transilvanije. Nemška različica imena mesta je Hermanstadt in ravno priseljenci iz nemških dežel so skozi zgodovino temu elegantnemu mestu s številnimi palačami, trgi in pisanim kulturnim utripom dali poseben pečat. Namestitev v hotelu. Večerni sprehod po mestu z ogledom glavnih mestnih znamenitosti. Še posebej navdušuje glavni trg, ki je zaradi ohranjene arhitekture prav tako uvrščen na listo Unesca leta 2004. Nočitev.
 
 

Tretji dan 

Dopoldne se bomo odpravili v Brasov, še eno slikovitih mest Transilvanije.  Mesto se ponaša s slavno gotsko – Črno cerkvijo, eleganten glavni trg, različne pravoslavne cerkve… Popoldne nadaljujemo pot po sledovih Drakule in se zapeljemo do gradu Bran (doplačilo), ki ga imenujemo tudi grad Drakule. Ogled gradu, kjer se začuti duh grofa Drakule. Za časa svojega življenja se je Drakula uspešno boril proti Turkom in njegov sloves se je hitro razširil po Evropi. Pod gradom je etno vasica, v kateri so razporejene hišice s področja celotne Romunije. Po ogledu vožnja mimo Brasova nazaj proti Sibiu do hotela. Nočitev.

 

Četrti dan  

Po zajtrku se lahko odpravite na celodnevni izlet (doplačilo) v mesteci Turda in Alba Iulia.
Rudnik soli Turda, znan tudi kot Salina Turda, je edinstvena turistična atrakcija v Romuniji, ki privablja številne obiskovalce, vključno s slovenskimi turisti. Gre za enega najstarejših rudnikov soli v regiji, ki sega več kot 2000 let nazaj. V preteklosti je bil pomemben vir soli in ima bogato zgodovino. Danes je rudnik soli Turda preurejen v edinstveno turistično destinacijo, ki ponuja nepozabno doživetje. Obiskovalci lahko raziskujejo impresivne podzemne dvorane in prehode, kjer so nekoč delali rudarji. V notranjosti rudnika so naravno oblikovani kamniti stebri, ki ustvarjajo impresiven vizualni učinek. Poleg arhitekturne lepote rudnika, turisti lahko uživajo v številnih dejavnostih, ki jih ponuja. Med najbolj priljubljenimi so plovba po podzemnem jezeru v rudniku, vožnja s kolesi na posebnem kolesarskem poligonu ter igra mini golfa. Rudnik soli Turda je znan po svoji edinstveni kombinaciji zgodovinskega pomena, naravne lepote in sodobnih turističnih objektov. Obiskovalci lahko spoznajo bogato dediščino rudarjenja soli, hkrati pa uživajo v sproščujočem vzdušju podzemnega prostora.
Alba Iulia je eno najstarejših naselij v Romuniji, s koreninami, ki segajo vse do starodavnega rimskega obdobja. Mesto je bilo pomembno že v srednjem veku in je imelo ključno vlogo pri oblikovanju moderne Romunije. Glavna znamenitost mesta  je utrjeno območje Alba Carolina, ki se nahaja v središču mesta. To obzidje in trdnjava so bili zgrajeni v 18. stoletju in so bili sedež Transilvanske vojvodine. Območje je znano po svoji impresivni arhitekturi, ki združuje različne arhitekturne sloge in navdušuje obiskovalce iz vsega sveta. Po kratkem sprehodu bo čas za kosilo in sprehode v lastni režiji. Vrnitev v Sibiu in nočitev.
 

Peti dan  

Po zajtrku se vožnja nadaljuje proti mestecu Hunedoari na zahodu Transilvanije. Tam stoji največji grad v Romuniji, v katerem je živel Matija Korvin – pri nas bolj znan kot Kraj Matjaž. Po nekaterih podatkih naj bi v grajski ježi bil nekaj časa zaprt grof Drakula(doplačilo). Graščina je en najlepših gotskih objektov v Evropi. Potovanje se nadaljuje proti Madžarski. Vožnja proti Sloveniji, kamor prispemo v poznih večernih urah ali zgodnjih jutranjih urah.

 

 

Nameščeni bomo v hotelu MyContinental Sibiu, ki je lociran v strogem centru mesta. Hotel je bil popolnoma prenovljen leta 2021. Sobe so moderno opremljene in ponujajo zelo udobno bivanje. Vsaka soba je opremljena s udobno posteljo/mi, klimatsko napravo, SAT TV z ravnim zaslonom, brezplačnim brezžičnim internetom in lastno kopalnico s tušem in fenom.
Hotel ima tudi restavracijo, kjer gostje lahko uživajo v okusnih obrokih, vključno z mednarodno in lokalno kulinariko. Prav tako je na voljo tudi bar, kjer si lahko privoščite osvežilne pijače.
Gostje hotela imajo tudi dostop do različnih storitev, vključno z recepcijo, ki je odprta 24 ur na dan, parkiriščem, pralnico perila in poslovnim centrom. Hotel je primeren tako za poslovne potnike kot tudi turiste, ki si želijo odkriti lepote mesta Sibiu.
Zajtrk je raznovrsten in samopostrežni.
https://mycontinental-sibiu.continentalhotels.ro/en 
 

 

Redna cena 299,90€/osebo LJ, CE, MB, MS
 
Super First minute cena 
 • do 1.7.2023 239,90 €/osebo LJ, CE, MB,MS
   
 First minute cena 
 • do 29.9. 259,90 €/osebo LJ, CE, MB,MS
   

EKSKLUZIVNO PRI GOHOLIDAYS - Prijave in rezervacije samo na info@goholidays.si ; 030 680 234

Samo 50 prostih mest oz. en avtobus! 

Prijavnina 10 €/osebo se plača neposredno ponudniku (GoHolidays.si) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski pošti.

PLAČILNI POGOJI:

 • Možnost BREZPLAČNE ODPOVEDI do 30 dni pred odhodom na izlet ali potovanje. Agencija zadrži samo znesek prijavnine in morebiti vplačanih zavarovanj.
 • Možnost plačila na do OBROKE za večdnevne izlete
  1 OBROK JE AKONTACIJA IN JE ŽE 1.OBROK Ob prijavi plačate 20 EUR na osebo + prijavnina + morebitna zavarovanja + morebitni riziko odpovedi (dvodnevna /večdnevna potovanja)
  1 OBROK JE AKONTACIJA  IN JE ŽE 1.OBROK 10 EUR na osebo + prijavnina + morebitna zavarovanja + morebitni riziko odpovedi (enodnevna potovanja )
  Vsak naslednji mesec sledi plačilo naslednjega obroka, ki ga lahko določite po vaši želji.

 

Cena vključuje:

 • Avtobusni prevoz po programu s turističnim avtobusom,
 • Turistično spremljanje v slovenskem jeziku,
 • 3 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu MyContinental Sibiu 3*+ v strogem centru mesta v dvoposteljnih sobah s TWC in SAT TV,
 • Organizacijo potovanja, parkirnine, cestnine in DDV.
   

 

Obvezno doplačilo turistične takse za osebe starejše od 18 let na samem potovanju 1 €/osebo/noč.

 

Doplačilo ob prijavi:

 • za enoposteljno sobo 60 € za celi paket
 • za nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS
 • riziko odpovedi

 

Možno doplačilo:

 • Obisk gradu grofa Drakule z lokalnim vodnikom in transferjem 19 €,
 • Obisk gradu Hunedoara z lokalnim vodenjem: 13 €,
 • Izlet z obiskom rudnika soli Turda in mestom Alba Iulia: 21 €.
 

Odhodna mesta&ure

 • Ljubljana - parkirišče Dolgi most ob 19.00,
 • Celje parkirišče pred dvorano Zlatorog ob 20.00,
 • Maribor izpred glavne avtobusne postaje na Mlinski ob 20:45 ter
 • Murska Sobota iz bencinske črpalke na avtocestnem počivališču ob 21.20. 

 

Odhod iz posameznega odhodnega mesta je zagotovljen v primeru prijave najmanj 25 potnikov. V primeru manjšeg števila udeležencev, agencija ne zvišuje cene.

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si