DVODNEVNI IZLETI

ZLATA PRAGA 2DNI zagotovljeni odhod

Rezerviraj
d

27.04.2024 - 28.04.2024, 01.05.2024 - 02.05.2024, 22.06.2024 - 23.06.2024

Pragi že stoletja pravijo Zlato mesto ali mesto tisočerih zvonikov. Sijajna gotska arhitektura, zasanjana nabrežja reke Vltave, ki ji je postavil zvočni spomenik slavni skladatelj Smetana, veličastni Hradčani, kjer je pustil svoj pečat tudi naš mojster Plečnik in romantične uličke starega mesta in Male Strane pritegnejo množice turistov iz vsega sveta. Pomlad je čas, ko si lahko obetamo stabilno vreme s prijetnimi potovalnimi temperaturami in morda najbolj primerno za vaš obisk tega vedno zanimivega mesta.  Turizem je v tej deželi turističnih presežkov znova v polnem zamahu in dostopen vsem, ki so želji potovanj in doživetij. V zgodnjem poletju, ko so noči najdaljše, je v Pragi vedno zelo veselo in polno dogajanja. Pestra in slovenskemu žepu še vedno dostopna kulinarična ponudba, slavne češke pivnice, kakovostni muzeji in galerije ter poulični umetniki, dajo mestu vedno poseben čar. Še posebej navduši bogat nočni utrip in boemsko vzdušje svetovljanskega velemesta!

 

 NA VOLJO PROSTA MESTA ZAGOTOVLJENI ODHOD

 

27.4. RAZPRODAN STOP 

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin: 27.04.2024, 01.05.2024, 22.06.2024

Trajanje: 2 dni / 1 nočitev dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Prvi dan

Odhod avtobusa iz Slovenije ob 2.00. Vožnja po Avstriji proti Češki. V zlato mesto bomo prispeli v okrog poldneva. Čas za raziskovanje mestnega vrveža, ki mu dajejo pečat poulični umetniki, obiskovalci iz vsega sveta, dišeče klobasice in inovativni prodajalci vstopnic na različne predstave. Brez prave praške krače ali klobasic pač ne bo šlo...
Najprej se bomo podali na sprehod po starem delu mesta, kjer bomo videli znameniti Vaclavov trg, simpatičen Staromestni trg z znamenito Astronomsko uro, spomenik Janu Husu in legendarno Tynsko cerkev. Po zaviti in slikoviti Karlovi ulici se bomo odpravili do najlepšega mostu na svetu Karlovega mosta in se čudili prelepem pogledu na veličastne Hradčane na nasprotni strani reke Vltave. Morda bomo naredili spominsko fotografijo pred kipom Jana Nepomuka in si zagotovili, da se v mesto ob Vltavi še vrnemo ali prisluhnili najbolj znani skladbi Bedricha Smetane – Vltava, ki jo bo igral kateri izmed pouličnih glasbenikov na mostu. Prosti čas za kosilo, samostojne oglede ali skoraj obvezen vrček okusnega češkega piva. Predlagamo, da obiščete eno izmed slavnih pivnic kot so U Vejvode, U Medvidka ali pa U Fleku. Morda boste tako začutili duh, ki veje iz zgodb o Dobrem vojaku Švejku. Pozno popoldne sledi namestitev v hotelu. 
Nekaj prostega časa za kratek počitek ali skok pod tuš.
Zvečer se odpravimo na večerni sprehod in večerjo v eno izmed pravih praških pivnic. Nočitev, če ostane kaj časa 😊
 
 
 


 

Drugi dan

Po zajtrku se bomo odpravili v mestno pristanišče ter se vkrcali na eno izmed ladjic (doplačilo). Mesto bomo spoznali še na enourni panoramski vožnji, kjer boste imeli možnost fotografiranja Karlovega mostu in Hradčanov iz verjetno najboljše perspektive. Prosti čas za zadnje nakupe ali pa npr. za obisk muzeja voščenih lutk Gervin ali pa novega muzeja čokolade v centru mesta.  Malo po poldnevu se lahko odpravite z nami na Praški grad oz. Hradčane, ki velja za največjega na svetu (doplačilo). Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina in se čudili pravljični Zlati ulički – v eni izmed tamkajšnjih hišic, je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Pečat je gradu pustil tudi naš veliki mojster Jože Plečnik. Popoldne bomo Prago zapustili, se podali na pot proti domu, kamor bomo prispeli kakšno urco po njej.

 

 

🇨🇿1 x nočitev z zajtrkom v A&O Rhea v dvoposteljnih sobah s TWC
🇨🇿 samopostrežni zajtrk,
🇨🇿 dvo in triposteljne sobe s TWC, SAT TV, WiFi, fen...
🇨🇿 proti doplačilu možnost enoposteljnih sob,
 

 

REDNA CENA

 •  149,90€/osebo LJ, CE, MB 

   

 AKCIJSKA CENA DO  25.5.2024

 • 109,90€/osebo  iz LJ, CE,MB 
 
Cena  vključuje
 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu (iz LJ, MB ali CE) 
 • 1 x nočitev z zajtrkom v A&O Rhea v dvoposteljnih sobah s TWC
 • cestne pristojbine in parkirnine
 • zunanji ogledi po programu,
 • slovensko turistično spremljanje/vodenje.
   

Prijavnina 10 €/osebo se plača neposredno ponudniku (GoHolidays.si) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski pošti. Otroci do 18. leta imajo 5 € popusta pri plačilu prijavnine.

 

PLAČILNI POGOJI:

 • Možnost BREZPLAČNE ODPOVEDI do 30 dni pred odhodom na izlet ali potovanje. Agencija zadrži samo znesek prijavnine in morebiti vplačanih zavarovanj.
 • Možnost plačila na obroke PRVI OBROK SE PLAČA V ROKU TREH DNEH PO PREJEMU RAČUNA.  20 EUR na osebo + prijavnina + morebitna zavarovanja + morebitni riziko odpovedi .Ostali znesek si lahko razdelite na mesečne obroke na poljubne zneske. Zadnji obrok/preostanek mora biti poravnan  do 21 dni pred potovanjem. Število obrokov je odvisno od datuma potovanja in datuma prijave.
 
          

Možno doplačilo:

 • zagotovitev enoposteljne sobe 30€/osebo
 • ogled grau Hradčany z lokalnim vodnikom v hrvaškem jeziku ter vstopnino 29€/osebo
 • 1uro panoramska vožnja z ladjico 17€/osebo (otroci do 18.leta 10€)


Turistična/mestna taksa 3€/osebo, potniki do 18 leta takse ne plačajo. 
 

Odhodna mesta&ure:
LJUBLJANA – Dolgi most ob 2.00
CELJE– parkrišče pred dvorano Zlatorog ob 3.00
MARIBOR – Avtobusna postaja ob 3.55

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si