ENODNEVNI IZLETI

BENETKE Pomlad & Poletje

Rezerviraj

ALI STE VEDELI?

Ali ste vedeli, da v Benetkah obstaja skrivnostni most, imenovan "Most vzdihljajev"? Ta most, znan tudi kot Ponte dei Sospiri v italijanščini, povezuje dvorec Doge (Doge's Palace) s sosednjo zgradbo, ki je bila nekoč uporabljena kot zaporniška celica in sodniška dvorana. Ime mostu izhaja iz legend, da so zaporniki, ki so bili obsojeni na smrt, ob prehodu čez most ujeli pogled na čudovite beneške lagune in nenadoma zavzdihnili ob misli na izgubo svobode. Ta romantična legenda o mostu vzdihljajev še danes očara obiskovalce Benetk in dodaja čarobnost njihovi že tako bogati zgodovini.

e

ZAGOTOVLJENI TERMIN

06.07.2024, 15.08.2024, 24.08.2024, 07.09.2024, 21.09.2024, 19.10.2024, 31.10.2024, 02.11.2024

 
 
Vstop v svet Beneških čudes je kot korak nazaj v čas, ko so palače krasile kanale, in umetnost je bila v vsakem vogalu ulice. Benetke, utripajoče srce Beneške lagune, so več kot le mesto. So simbol elegančne lepote, bogate zgodovine in navdih za umetnost ter romantiko.
 
Ob enodnevnem obisku Benetk se boste potopili v labirint ozkih ulic, prepojenih z zgodovino, in plavali boste po kanalih v gondoli ali vodnem taksiju. Občudovali boste razkošne palače, ki so nekoč krasile moč beneške aristokracije, ter se sprehajali po tržnicah, kjer boste lahko okušali sveže ulovljene morske dobrote in izdelke lokalnih obrtnikov.
 
A Benetke niso le mesto na vodi; so tudi vrata v osupljivo beneško laguno, kjer se svet ustavi in ​​čas teče počasneje. Obkroženi z idiličnimi otočki, kot so Murano z znamenitimi steklarskimi delavnicami ali Burano z barvitimi hišami, boste doživeli mirno in slikovito stran Beneške lagune, ki ponuja nepozabne trenutke miru in sprostitve.
 
Pripravite se, da boste odkrili čarobnost Beneških otokov in lagune, kjer se preteklost sreča s sedanjostjo, in vsak vogal razkrije novo zgodbo, ki vas bo prevzela in očarala. Dobrodošli v svetu, kjer se sanje prelivajo v resničnost, dobrodošli v Benetkah in beneški laguni.
 

Osnovni podatki o potovanju

Termin: 06.07.2024, 15.08.2024, 24.08.2024, 07.09.2024, 21.09.2024, 19.10.2024, 31.10.2024, 02.11.2024

Trajanje: 1 dan dan

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Prvi dan

V jutranjih urah odhod iz Slovenije proti Italiji. Na poti se bomo izvedeli mnogo zanimivosti zgodovini, kulinariki in mestnih običajih. S strani našega predstavnika boste prejeli mnogo uporabnih nasvetov za raziskovanje mestnega jedra in nasvete kaj obiskati, kje kupite vstopnice in kam lahko greste na kosilo ali malico.
 
Z avtobusom se bomo pripeljali do Punte Sabbioni/Mešter in nadaljevali pot z ladjico ali vlakom vse do bližine centra mesta.  
 
Čas v centru srednjeveškega jedra lahko izkoristite za oglede osupljivo mogočnih stavb na impozantenm trgu Sv.Marka in sprehod po ulicah do slavnega mostu Rialto in najširšega kanala Grande. Za vse ljubitelje nakupov je v mestu nešteto butikov najrazličnejših cenovnih razredov in res široka ponudba.
 
Za bolj radovedne pa ponujamo še panoramsko vožnjo z ladjico do otokov Murano in Burano. Prvi je znan po delavnicah stekla – eno bomo seveda tudi obiskali, drugi velja za morda najlepši predel starodavnega mesta z možnostjo ogleda najbolj tradicionalnih mask (doplačilo vodniku na poti). V poznih popoldanskih urah se odpravimo na pot proti domu. Običajno krenemo iz parkirišča Punta Sabbione okrog 18.00 ali kakšno minutko prej ali pozneje.
 

 

 
 

 

Cena/osebo 

 • cena 69,90 €/osebo Celje Domžale
 • cena 59,90 €/osebo Ljubljana, Sežana in Nova Gorica

   
 AKCIJSKA CENA DO 25.6.2024
 • cena 47,90 €/osebo Celje, Domžale
 • cena 37,90 €/osebo Ljubljana,  Sežana in Nova Gorica

VSI OSTALI TERMINI NA VOLJO ŠE PROSTA MESTA

 


Prijavnina:

 • Prijavnina 10 €/osebo se plača neposredno ponudniku (GoHolidays.si) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski pošti. Otroci do 18. leta imajo 5 € popusta pri plačilu prijavnine.

PLAČILNI POGOJI:

 • Možnost BREZPLAČNE ODPOVEDI do 30 dni pred odhodom na izlet ali potovanje. Agencija zadrži samo znesek prijavnine in morebiti vplačanih zavarovanj.
 • Možnost plačila na obroke PRVI OBROK SE PLAČA V ROKU TREH DNEH PO PREJEMU RAČUNA.  10 EUR na osebo + prijavnina + morebitna zavarovanja + morebitni riziko odpovedi .Ostali znesek si lahko razdelite na mesečne obroke na poljubne zneske. Zadnji obrok/preostanek mora biti poravnan  do 21 dni pred potovanjem. Število obrokov je odvisno od datuma potovanja in datuma prijave.
Možna doplačila pri prijavi:
 • za nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS
 • riziko odpovedi
 
Cena izleta vključuje
 • 1-dnevni izlet v romantične Benetke: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu + vse cestnine in parkirnine + vožnja z ladjico Punta Sabbioni-Benetke-Punta Sabbioni + zunanji ogledi po programu + turistično spremljanje/vodenje + organizacija izleta in DDV

Obvezno doplačilo ob prihodu na destinacijo: mestna taksa za vstop 5 €/osebo.

Možna doplačila:

 •  izjemna priložnost za popoldanski izlet na otoka Murano z ogledom steklarske delavnice in Burano z znamenitimi pisanimi fasadami po ceni 19 €/osebo za odrasle in 15 €/osebo za otroke do 12 let.
   

Odhodna mesta&ure

 • Ljubljana ob 4.45 (postajališče Dolgi Most)
 • Sežana ob 5.45 (izpred hotela Safir);
 • Nova Gorica 6.10 (mejni prehod Vrtojba, bencinska črpalka).
 • Celje ob 3.45 (parkirišče pred dvorano Zlatorog).

NI DOPLAČIL ZA MANJŠE SKUPINE 

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si