VEČDNEVNI IZLETI

KRAKOV AUSHWITZ BIRKENAU WIELICZKA POLJSKA

Rezerviraj

ZAGOTOVLJENI TERMINI

25.10.2024 - 28.10.2024, 26.10.2024 - 29.10.2024, 30.10.2024 - 02.11.2024

ZAGOTOVLJENI ODHODI 

 

Doživite čarobnost Krakova enega najbolj priljubljenih turističnih krajev v Evropi. Na tridnevnem potovanju boste raziskali zgodovinsko prestolnico Poljske, se sprehodili po elegantnih ulicah, občudovali arhitekturne bisere in se potopili v bogato kulturno dediščino. Prvi dan bomo raziskovali znamenitosti starega mestnega jedra, vključno z ikonično Marijino cerkvijo in slavnim dvorcem Wawel. Naslednji dan nas čaka edinstven obisk rudnika soli Wieliczka, kjer bomo odkrivali podzemne dvorane in čudovite skulpture iz kamene soli. Tretji dan pa se bomo odpravili v Auschwitz-Birkenau, kjer bomo od blizu spoznali srhljivo zgodovino in se poklonili žrtvam holokavsta. Ta nepozabna izkušnja bo navdihnila globoko razmišljanje o človeški naravi. Ne zamudite priložnosti, da v treh dneh spoznate Krakov, Wielicko in Auschwitz v naši družbi! Naj vas pozdravijo pomladne barve najlepšega poljskega mesta.

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin: 25.10.2024, 26.10.2024, 30.10.2024

Trajanje: 4 dni/2 noč dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

PROGRAM
1. dan
Odhod v večernih urah iz Ljubljane.
 
2. dan
Nočna vožnja mimo Dunaja, Brna do Krakova, kamor prispemo v dopoldanskih urah. Ogled stare poljske prestolnice bomo pričeli predvidoma pred staro trdnjavo Barbakan in ostanki mestnega obzidja s slavnostnimi mestnimi vrati. Spoznali bomo znamenitosti elegantnih ulic Florianske in Grajske ter se ustavili na očarljivem glavnem mestnem trgu, kjer se bomo čudili slavni pokriti tržnici, mestnem stolpu, starodavni Marijini cerkvi in spomeniku Adama Mickiewicza.
Popoldan se bomo odpravili na grič Wawel, kjer stoji že tisočletje kraljevi istoimenski grad. Z lokalnim vodnikom (doplačilo) se bomo sprehodili po veličastni katedrali, kjer so kronali kralje in poročali kraljevske pare, povzpeli se bomo na Zigmundov zvon želja ter se spustili v grobnice, kjer so pokopani kralji, umetniki, predsedniki in vojskovodje. Zvečer bo čas, da spoznate nočno življenje mesta. Nočitev.
 
3. dan
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled rudnika soli Wieliczka (doplačilo), ki je od mesta oddaljen okrog 20 km. Nekdanji kraljevi rudnik je danes najbolj obiskana znamenitost na poljskem. Nekdanje rove so spremenili v pravcato galerijo, kjer je v obliki kipov iz kamene soli predstavljena poljska zgodovina in lokalni miti ter zgodbice. Videli boste podzemno plesno dvorano, jezera, pošto in slavno katedralo. Morda boste srečali tudi jamske škrate.
Popoldne lahko izkoristite za lastne oglede slikovitega mesta. Ponuja odlične možnosti nakupov, saj je znano kot ena izmed prestolnic izdelave nakita iz srebra in jantarja. Obiščete lahko katerega izmed številnih muzejev, galerij ali zanimivih lokalov. Lahko pa popoldne izkoristite za spoznavanje poljske kulinarike.. Po želji se odpravimo tudi v nekdanji židovski del mesta, kjer začutimo boemski utrip in se sprehodimo med številnimi zanimivimi spomeniki, galerijami in gostinskimi lokali. Morda se za popestritev skupaj odpravimo do katerega izmed znamenitih lokalov na kavico ali šilce vodke. Nočitev, če ostane kaj časa.
 
4. dan
Po zajtrku se bomo odpravili proti mestecu Oswiecim, ki leži dobro uro vožnje iz mesta. Tam boste imeli možnost ( lokalni vodnik) obiskati muzej najbolj zloglasnega koncentracijskega taborišča Auschwitz – Birkenau, kjer je med drugo svetovno vojno izgubilo življenje več kot 1,5 mio ljudi. Po ogledu srhljivega kraja se bomo odpravili po isti poti nazaj proti domu, kamor bomo prispeli kakšno uro po polnoči.
 

 

Namestitev:
Nameščeni boste v hotelih 4*. Na voljo so dvo in triposteljne sobe s TWC in SAT TV. Zajtrk je samopostrežni. V hotelih je na voljo brezplačni Wifi in v bližini je postaja javnega mestnega prevoza. Sodelujemo s hoteli: Conrad 4*…
 

 

REDNA CENA 

 • 299,90 €/osebo iz LJ, CE, MB -
   


FIRST MINUTE  CENA DO 31.7.2024

 • 149,90€/osebo iz LJ, CE, MB  25.10.2024 - 28.10.2024, 30.10.2024 - 02.11.2024

   

BREZ DOPLAČILA  ZA MANJŠO SKUPINO                                                                          

Cena izleta vključuje:

 • organiziran izlet v Krakov in Auschwitz: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu (iz LJ, MB ali CE)
  2x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljnih ali triposteljnih sobah s TWC in SAT TV v hotelu 4* Hotel 
  cestne pristojbine in parkirnine,
  zunanji ogledi po programu,
  slovensko turistično spremljanje/vodenje v celotnem času trajanja izleta,

 

Prijavnina:

 • Prijavnina (strošek obdelave podatkov) v višini 10 €/osebo (5 €/osebo za otroke do 18. leta)
   

PLAČILNI POGOJI:

 • Možnost BREZPLAČNE ODPOVEDI do 30 dni pred odhodom na izlet ali potovanje. Agencija zadrži samo znesek prijavnine in morebiti vplačanih zavarovanj.
 • Možnost plačila na obroke PRVI OBROK SE PLAČA V ROKU TREH DNEH PO PREJEMU RAČUNA.  20 EUR na osebo + prijavnina + morebitna zavarovanja + morebitni riziko odpovedi .Ostali znesek si lahko razdelite na mesečne obroke na poljubne zneske. Zadnji obrok/preostanek mora biti poravnan  do 21 dni pred potovanjem. Število obrokov je odvisno od datuma potovanja in datuma prijave.

.

* riziko odpovedi se lahko sklene samo ob prijavi 
 

Pohitite, imamo samo 50 prostih mest oz. samo 1 avtobus! 

Možna doplačila:

 • Zagotovitev enoposteljne sobe – 30 €/osebo, 
 • Rudnik soli Wieliczka z lokalnim vodnikom 37 € na osebo, otroci do 18 leta 32 € 
 • Kraljevi grad Wawel z Zigmunodovim zvonom 15 €, otroci do 18 leta 10 € 
 • Muzej Auschwitz Birkenau (lokalni vodnik) – 25 €, otroci do 18 leta 15 €. 
 • Obvezno doplačilo Ob prijavi v hotel plačilo mestne takse v višini 5 € /osebo (otroci do 18 leta takse na plačajo)
   

Odhodna mesta&ure:

 • Ljubljana - parkirišče Dolgi most ob 22.00, 
  Celje - parkirišče pred dvorano Zlatorog ob 23.00 ali 
  Maribor - pred glavno avtobusno postajo ob 23.45.

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
 • z

1 / 1

Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si