IZLETI PRVOMAJSKA POTOVANJA

PRAGA ČEŠKA 2DNI

Rezerviraj
s

EKSKLUZIVA

23.04.2022 - 24.04.2022, 30.04.2022 - 01.05.2022

Pragi že stoletja pravijo Zlato mesto ali mesto tisočerih zvonikov. Sijajna gotska arhitektura, zasanjana nabrežja reke Vltave, ki ji je postavil zvočni spomenik slavni skladatelj Smetana, veličastni Hradčani, kjer je pustil svoj pečat tudi naš mojster Plečnik in romantične uličke starega mesta in Male Strane pritegnejo množice turistov iz vsega sveta. Pomlad je čas, ko si lahko obetamo stabilno vreme s prijetnimi potovalnimi temperaturami in morda najbolj primerno za vaš obisk tega vedno zanimivega mesta.

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin: 23.04.2022, 30.04.2022

Trajanje: 2 dni / 1 nočitev dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Prvi dan

Odhod avtobusa iz Slovenije ob 1.00. Vožnja po Avstriji proti Češki. V zlato mesto bomo prispeli v poznih dopoldanskih urah. Čas za raziskovanje mestnega vrveža, ki mu dajejo pečat poulični umetniki, obiskovalci iz vsega sveta, dišeče klobasice in inovativni prodajalci vstopnic na različne predstave. Brez prave praške krače ali klobasic pač ne bo šlo...
Najprej se bomo podali na sprehod po starem delu mesta, kjer bomo videli znameniti Vaclavov trg, simpatičen Staromestni trg z znamenito Astronomsko uro, spomenik Janu Husu in legendarno Tynsko cerkev. Po zaviti in slikoviti Karlovi ulici se bomo odpravili do najlepšega mostu na svetu Karlovega mosta in se čudili prelepem pogledu na veličastne Hradčane na nasprotni strani reke Vltave. Morda bomo naredili spominsko fotografijo pred kipom Jana Nepomuka in si zagotovili, da se v mesto ob Vltavi še vrnemo ali prisluhnili najbolj znani skladbi Bedricha Smetane – Vltava, ki jo bo igral kateri izmed pouličnih glasbenikov na mostu. Prosti čas za kosilo, samostojne oglede ali skoraj obvezen vrček okusnega češkega piva. Predlagamo, da obiščete eno izmed slavnih pivnic kot so U Vejvode, U Medvidka ali pa UFleku. Morda boste tako začutili duh, ki veje iz zgodb o Dobrem vojaku Švejku. Pozno popoldne sledi namestitev v hotelu. Hotel je nameščen v neposredni bližini postjae podzemne železnice, ki vas v nekaj minutah pripelje neposredno v staro mestno jedro. Predlagamo, da se tako odpravite še na večerno raziskovanje mesta in obiščete katerega izmed Jazz klubov, slavni rock klub Harley ali pa katerega izmed popularnih pop klubov. Nočitev, če ostane kaj časa…
 


 

Drugi dan

Po zajtrku se bomo odpravili v mestno pristanišče ter se vkrcali na eno izmed ladjic (doplačilo). Mesto bomo spoznali še na enourni panoramski vožnji, kjer boste imeli možnost fotografiranja Karlovega mostu in Hradčanov iz verjetno najboljše perspektive. Prosti čas za zadnje nakupe ali pa naprimer za obisk muzeja voščenih lutk Gervin ali pa novega muzeja čokolade v centru mesta.  Malo po poldnevu se lahko odpravite z nami na Praški grad oz. Hradčane, ki velja za največjega na svetu (doplačilo). Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina in se čudili pravljični Zlati ulički – v eni izmed tamkajšnjih hišic, je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Pečat je gradu pustil tudi naš veliki mojster Jože Plečnik. Popoldne bomo Prago zapustili, se podali na pot proti domu, kamor bomo prispeli kakšno urco po polnoči.

 

 

Nameščeni bomo predvidoma v enem izmed hotelov A&O. Hotela sta locirana v neposredni bližini postaj javnega prevoza. V nekaj minutah lahko dosežete center mesta. A&O veriga ima vse sobe opremljene z lastnim TWC. Zajtrk je samopostrežni in običajno na voljo od 6:00 – 10:00. Recepcija je odprta 24h/dnevno. Wifi je brezplačen in voljo vsem gostom hotela.
 

 

Redna cena  120€/osebo 

SUPER EARLY BIRD  CENA do 31.1.2022

 • 23/24.4.2021: 79,9€ + prijavnina
 • 30.4/1.5.2021: 79,9€ + prijavnina
Popust za prvega otroke do 15 leta 10€.


Plačilni pogoji: 

Ob prijavi se plača 20 €/osebo. Preostanek 30 dni pred odhodom


Cena  vključuje

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu (iz LJ, MB ali CE) 
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu A&O v dvoposteljnih ali triposteljnih sobah s TWC. Na vprašanje lahko ponudimo tudi 4 ali 5 posteljne sobe primerne za družine 
 • cestne pristojbine in parkirnine
 • zunanji ogledi po programu,
 • slovensko turistično spremljanje/vodenje.
   

Prijavnina 10 €/osebo se plača neposredno ponudniku (GoHolidays.si) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski pošti. Otroci do 18. leta imajo 5 € popusta pri plačilu prijavnine.

Možno doplačilo:

 • zagotovitev enoposteljne sobe 30€/osebo
 • ogled grau Hradčany z lokalnim vodnikom v hrvaškem jeziku ter vstopnino 20€/osebo
 • 1uro panoramska vožnja z ladjico 14€/osebo (otroci do 18.leta 6€)

 

Odhodna mesta&ure

LJUBLJANA – Dolgi most ob 1.00
CELJE– parkrišče pred dvorano Zlatorog ob 1.55
MARIBOR – Avtobusna postaja ob 2.45

Odhod iz posameznega vstopnega mesta se izvede pri najmanj 25 prijavljenih potnikih. Posamezen termin se izpelje v primeru minimalnega števila prijavljenih 45 oseb.

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si