DVO IN VEČDNEVNI PREDBOŽIČNI IZLETI 2022

ADVENTNA BUDIMPEŠTA 2DNI A&O

Rezerviraj
s

ZAGOTOVLJENI ODHOD

10.12.2022 - 11.12.2022, 17.12.2022 - 18.12.2022

Madžarska prestolnica je prava kraljica na Donavi. Elegantne palače na obeh nabrežjih, veličastni pogled z budimske strani reke na kraljevi grič in Citadelo, nepozabni mostovi na katerih se v predbožičnem času prižgejo lučke in elegantno okrašene ulice starega dela mesta, navdušujejo že desetletja ljubitelje predbožičnih potovanj iz vseh koncev Evrope in sveta. Mestni trgi se spremenijo v raj za ljubitelje ulične hrane in zadiši po cimetu, klobasicah in kuhanem vinu. Mesto ponuja pestro kulinarično ponudbo in razgibano nočno življenje. Po mestnih znamenitostih, ki so na listi Unesca, lahko Budimpešta parira slavnim prestolnicam kot so Berlin, Pariz ali Rim. Poudariti pa moramo, da so cene v Budimpešti še vedno nižje kot na Dunaju ali Salzburgu in tako dostopnejše slovenskemu žepu. Spoznajte mesto slave in zabave v naši družbi!

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin: 10.12.2022, 17.12.2022

Trajanje: 2 dni / 1 nočitev dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Prvi dan

Zjutraj odhod avtobusa iz Slovenije in nadaljevanje vožnje po vstopu na Madžarsko ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Madžarski prestolnici pravijo tudi lepotica ob Donavi, predvsem zaradi slikovite lege ter veličastne arhitekture, ki ji daje poseben pečat zlato obdobje mesta v drugi polovici 19. stoletja. Po prihodu se bomo najprej podali na peštansko stran mesta preko znamenitega Elizabetinega mostu. Vožja do Trga Herojev, ki je lociran v čudoviti okolici slikovitega mestnega parka. Sledi odhod proti strogemu mestnemu jedru in znameniti ulici Vaci, ki velja za srce mesta. Mestno središče je najlepše ravno v adventnem času, ko so stojnice polne klobasic, kuhanega vina, groga, darilc in drugega predbožičnega blaga. Prosti čas za samostojne oglede, kosilo, obisk stojnic in morda skok do nepozabne pokrite tržnice.
Popoldne vam ponujamo, da si ogledate mesto z druge perspektive. Vabimo vas, da se odpravite na panoramsko vožnjo z ladjco od Margaretinega otoka, pod vsemi pomembnimi mostovi, mimo pročelja parlamenta in pod znamenito Citadello...
Z zgodnjem večernem času sledi namestitev v hotelu. Nastanjeni boste v centru mesta, hotel je oddaljen od vrveža Oktogona in židovskega dela manj kot 10 min peš. Nočitev, če bo ostalo kaj časa!
 

Drugi dan

Po samopostrežnem zajtrku se bomo odpravili ponovno v center mesta. Sprehodili se bomo od Štefanovega trga z slavno kronsko Štefanovo cerkvijo do vladnega dela mesta, kjer stoji veličastni parlament. Brez skupinske fotografije na parlamentarnem trgu ne bo šlo 😊.

Prosti čas za spoznavanje židovskega dela in kosilo.

Popoldne se odpravimo čez reko na grajski grič, kjer je Matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava in grajska palača in od koder je čudovit razgled na Budimpešto. Sprehodili se bomo mimo predsedniške in premierske palače in imeli nekaj prostega časa za zadnjo kavico ali slidico. Pozno popoldne se odpravimo proti domu. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah

 

 

HOTEL A&O BUDAPEST CITY – NAŠE PRIPOROČILO!
Hotel je bil odprt 3 leta nazaj in je odlično lociran. Lokacija na robu židovskega dela in v bližini Oktogona. Oba predela sta znana po pestri kulinarični in gastronomski ponudbi. Slavna Vaci ulica je oddaljena okrog 15 minut peš. Postaji podzemne železnice Oktogon (na rumeni liniji) in Blaha Lujza ter (rdeča linija) sta oddaljeni vsak v svojo smer manj kot 500 m. Hotel je tako odlično povezan z vsemi dela mesta. Vsak soba je opremljena z lastnim TWC in SAT TV. Kopalnica je moderno opremljena in na voljo imate fen. Zajtrk je samopostrežni in je na voljo od 7.00 – 10.00.

 

 

Redna cena:

 • 129€/osebo 10/11.12.2022:
 • 139€/osebo 17/18.12.2022
   

SUPER FIRST MINUTE CENA VELJA DO 15.11.2022 :

 • 10/11.12.2022:89,90 €/osebo 
 • 17/18.12.2022:95,90€ /osebo 
   

 

 FIRST MINUTE CENA VELJA DO  6.12.2022

 • 10/11.12.2022:95,90 €/osebo 
 • 17/18.12.2022:95,90€ /osebo 

Prijavnina 10 €/osebo se plača neposredno ponudniku (GoHolidays.si) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski pošti. Otroci do 18. leta imajo 5 € popusta pri plačilu prijavnine.

 

Cena izleta vključuje

 • Avtobusni prevoz po programu (iz LJ, CE, MB ali MS)
 • Avtobusni prevoz po programu s turističnim avtobusom, 
 • Spremljanje v slovenskem jeziku cel čas programa,
 • 1 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu po opisu v dvo ali triposteljni sobi s TWC in SAT TV Htl HOTEL A&O BUDAPEST CITY – NAŠE PRIPOROČILO! 
 • Organizacija potovanja, vse cestnine, parkirnine in DDV.
   


Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba po predhodni potrditvi 25€/osebo

 

Možna doplačila (vodniku na potovanju):

 • Enourna panoramska vožnja z ladjico 17 eur na osebo (otroci do 18 leta 12 EUR)


 

Odhodna mesta&ure

 • Ljubljana Dolgi most: 5:00
 • Celje s parkirišča pred dvorano Zlatorog: 6:00
 • Maribor izpred glavne AP na Mlinski ulici ob 6:50
 • Murska Sobota s parkirišča pred nakupovalnim centrom TUŠ na Bakovski ulici ob 7:25

Minimalno število potnikov za izvedbo iz posameznega vstopnega mesta je 25, minimalno število za zagotovitev termina je 40 potnikov.

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si