DVO IN VEČDNEVNI PREDBOŽIČNI IZLETI 2022

DUNAJ BRATISLAVA 2DNI PREDBOŽIČNI IZLET

Rezerviraj
s

ZAGOTOVLJENI ODHOD

17.12.2022 - 18.12.2022

ZAGOTOVLJENI ODHOD
 
Dve prestolnici ob Lepi modri Donavi, ki sta ena od druge oddaljeni le dobrih 50 km. Nenaporna vožnja, veliko znamenitosti in zgodbe slavnih obiskovalcev obeh mest: Mozarta, Liszta in drugih – vse to v samo dveh dneh. Najlepši sta obe prestolnici v prazničnem času, ko na bogato založenih adventnih sejmih diši po »varenem vinku«, grogu, slaščicah in klobasicah. Naj vas prepričata dunajski svetovljanski utrip in slovaška domačnost!
 

Osnovni podatki o potovanju

Termin: 17.12.2022

Trajanje: 2 dni/1 noč dni

Storitev: po programu; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

1.dan 

 Zjutraj se bomo podali na pot proti slovaški prestolnici, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Najprej se bomo podali na hribček nad mesto, kjer stoji ponosni Bratislavski grad iz katerega se nam odpre ob lepem vremenu sijajna panorama na ravnico ob Donavi. Oglede bomo nadaljevali po simpatičnih ulicah slovaške metropole. Mimo ostankov obzidja, skozi Michaelova vrata in istoimenskega stolpa se bomo spustili do Mozartove in Listove hiše ter nadaljevali po gosposki ulici do katedrale sv. Martina, ki je bila več kot dve stoletji kronska cerkev ogrskega kraljestva. Nekaj prostega časa za samostojne oglede, obisk predbožičnih stojnic in namestitev v hotelu. Vse, ki bi želeli v popoldanskem času  spoznati še slovaško podeželje, vabimo na izlet v slikovito pokrajino Malih Karpatov. Spoznali bomo podeželsko arhitekturo, obiskali eno izmed delavnic, kjer še vedno ročno izdelujejo slavno slovaško keramiko z nepozabnimi poslikavami, ki jo imenujejo Slovaška majolika – možnost nakupa čudovitih predbožičnih daril. Izlet bomo končali s spoznavanjem slovaških vin v eni izmed starih vinskih kleti. Mali Karpati so največja in najbolj znana vinska regija v deželi. Zvečer se lahko podate na spoznavanje adventnega utripa med stojnicami po srednjeveškem mestnem jedru. Naš hotel je oddaljen od glavnega dogajanja le nekaj minutk hoje. Nočitev.
 
2. dan
 
Za vse ljubitelje gradov vam ponujamo, da se po zajtrku odpravite z nami proti doplačilu do sotočja Morave in Donave okrog 10 km iz mesta. Tam na vrhu skale stojijo ostanki nekoč ene najbolj ponosnih graščin – trdnjave Devin, ki je stoletja veljala za nepremagljivo. Uničiti jo je uspel šele slavni Napoleon. Povzpeli se bomo na vrh graščine in izvedeli legendo o deviškem stolpu. Dopoldne se bomo odpravili proti cesarskemu Dunaju. Odpravili se bomo na peš sprehod po središču mesta od trga Marije Terezije, mimo Ljudskega parka, zimske rezidence Habsburžanov Hofburga, Grabna do Štefanovega trga z mogočno mestno katedralo… Nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta, lahko si tudi privoščite znamenito Sacher torto ali pa pravi Dunajski zrezek ali preprosto uživate med množicami iz vsega sveta, ki obiskujejo predbožične stojnice. Popoldne še skok do letne rezidence Habsburžanov – dvorca Schönbrunn. Nekaj prostega časa za samostojen sprehode ali zadnji nakupe. Odhod proti domu v poznih popoldanskih/večernih urah.
 

 

HOTEL NIVY 3*+ 
Preverjen hotel, ki ga uporabljamo že dolga leta. Hotel je lociran okrog 3 km od strogega centra mesta v bližini nacionalnega stadiona. Z mestom je povezna z javnim mestnim prevozom v neposredni bližini.  V letu 2019 je bil prenovljen. Vsaka soba ima lastni TWC in SAT TV. Zajtrk je samopostrežni.

 • Na mestu samem se doplača turistična taksa 3 € na osebo, otroci do 18 let plačajo polovično turistično takso.
 

 

Redna cena/osebo iz LJ, CE,MB

 • cena 129,90€ 

 

SUPER FIRST MINUTE DO  29.11.2022

 • cena 89,90€/osebo  za termin 17.12.-18.12.2022

 

AKCIJSKA CENA DO 18.12.2022

 • cena 95,90€/osebo  za termin 17.12.-18.12.2022

 

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz po programu (iz LJ, CE, MB) + turistično spremljanje/vodenje v slovenskem jeziku + zunanji ogledi po programu + organizacija + DDV
 • 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu Nivy 3* Bratislave,

 

Prijavnina 10 €/osebo se plača neposredno ponudniku (GoHolidays.si) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski pošti. Otroci do 18. leta imajo 5 € popusta pri plačilu prijavnine.
 

       Možna doplačila:

 • izlet v pokrajino Malih Karpatov z ogledom tradicionalne keramike in vinsko degustacijo 19 € (otroci do 15. leta 10 €).
 • izlet na sotočje Morave in Donave ter grad Devin 13 € (otroci do 15. leta 7 €),
 • Zagotovitev enoposteljne sobe 30,00 €/osebo


  Posamezen termin se izpelje v primeru minimalnega števila prijavljenih 45 oseb.

 

Odhodna mesta&ure

 • Ljubljana - parkirišče Dolgi most, na obračališču linije LPP ob 4:30, 
 • Celje - iz parkirišča dvorane Zlatorog ob 5:30 
 • Maribor - izpred glavne avtobusne postaje ob 6:15

 

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si