DVO IN VEČDNEVNI PREDBOŽIČNI IZLETI 2022

PREDBOŽIČNA BUDIMPEŠTA IN LUČKE NA BLATNEM JEZERU

Rezerviraj
P

17.12.2022 - 18.12.2022

ZAGOTOVLJENI ODHOD

Samo pri GoHolidays vam ponujamo nov program za letošnji advent. Obiščite vedno elegantno in krasno okrašeno madžarsko prestolnico ob Donavi. Veličastni mostovi, romantična avenija Andrassy in boemsko židovska četrt z raznoliko »foodie« ponudbo in slovenskemu žepu dostopne cene, so aduti ki vabijo v Budimpešto turiste iz Slovenije in vsega sveta. Popestrite svetovljanski utrip metropole z obiskom Siofoka v večernem mraku in se in opazujte iz obale Blatnega jezera okrašena mesteca na drugi strani.

 

Osnovni podatki o potovanju

Termin: 17.12.2022

Trajanje: 2 dni / 1 nočitev dni

Storitev: po programu ; prevoz - avtobus

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Najmanjše št. potnikov: 45

 

PROGRAM

Prvi dan

Zjutraj odhod avtobusa iz Slovenije in nadaljevanje vožnje po vstopu na Madžarsko ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Madžarski prestolnici pravijo tudi lepotica ob Donavi, predvsem zaradi slikovite lege ter veličastne arhitekture, ki ji daje poseben pečat zlato obdobje mesta v drugi polovici 19. stoletja. Po prihodu se bomo najprej podali na peštansko stran mesta preko znamenitega Elizabetinega mostu. Vožja do Trga Herojev, ki je lociran v čudoviti okolici slikovitega mestnega parka. Sledi odhod proti strogemu mestnemu jedru in znameniti ulici Vaci, ki velja za srce mesta ter morebitni skok do Štefanovega trga s ponosno kronsko Štefanovo katedralo. Mestno središče je najlepše ravno v adventnem času, ko so stojnice polne klobasic, kuhanega vina, groga, darilc in drugega predbožičnega blaga. Prosti čas za samostojne oglede, kosilo, obisk stojnic in morda skok do nepozabne pokrite tržnice. Popoldne se odpravimo na ladjico, kjer bomo spoznali mesto iz druge perspektive. Čudili se bomo elegantnemu nabrežju in mogočnim stavbam na obeh straneh reke (doplačilo).
Ko se v centru mesta prižgejo lučke si privoščimo še kak prigrizek ali kuhančka na stojnicah, naredimo božično fotografijo z lučkami in se počasi odpravimo proti hotelu, kjer se bomo namestili pozno popoldne oziroma zgodaj zvečer. Nočitev.
 
 
 

Drugi dan

Po bogatem samopostrežnem zajtrku se sprehodimo po nekdanjem židovskem delu, ki danes velja za enega najbolj svetovljanskih in razgibanih delov mesta. Prosti čas z kosilo in nakupe. Popoldne skok čez verižni most na grajski grič, kjer je Matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava in grajska palača in od koder je čudovit razgled na Budimpešto. Pot nadaljujemo proti Blatnemu jezeru. Kratek postanek v mestecu Siofok. Sprehod do obale ali pomola in pogled na osvetljena mesta ob jezeru. Pot nadaljujemo proti domu, kamor prispemo v večernih urah

 

 

Namestitev v hotelu Bencur 3* v centru mesta, ki je lociran 3 minutke peš od Trga herojev, kjer je najbližji božični sejem ter 10 min od boemskega židovskega dela mesta s številnimi barčki, restavracijami, pivnicami, galerijami ipd. Sobe so opremljene s TWC, fen… Zajtrk je bogat samopostrežni. V neposredni bližini hotela je postaja podzemne železnice Bajza utca.

 

 

Redna cena:

 • 120€/osebo 
   

SUPER FIRST MINUTE CENA VELJA DO  6.12.2022

 • 89,90€/osebo 

 

Prijavnina 10 €/osebo se plača neposredno ponudniku (GoHolidays.si) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski pošti. Otroci do 18. leta imajo 5 € popusta pri plačilu prijavnine.

 

Cena izleta vključuje

 • Avtobusni prevoz po programu (iz LJ, CE, MB ali MS)
 • Avtobusni prevoz po programu s turističnim avtobusom, 
 • Spremljanje v slovenskem jeziku cel čas programa,
 • 1 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu po opisu v dvo ali triposteljni sobi s TWC in SAT TV Htl Benczur
 • Organizacija potovanja, vse cestnine, parkirnine in DDV.
   


Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba po predhodni potrditvi 25€/osebo

 

Možna doplačila (vodniku na potovanju):

 • Enourna panoramska vožnja z ladjico 17 eur na osebo (otroci do 18 leta 12 EUR)


 

Odhodna mesta&ure

 • Ljubljana Dolgi most: 5:00
 • Celje s parkirišča pred dvorano Zlatorog: 6:00
 • Maribor izpred glavne AP na Mlinski ulici ob 6:50
 • Murska Sobota s parkirišča pred nakupovalnim centrom TUŠ na Bakovski ulici ob 7:25

Minimalno število potnikov za izvedbo iz posameznega vstopnega mesta je 25, minimalno število za zagotovitev termina je 40 potnikov.

 

Cenik

REZERVACIJSKI OBRAZEC

VAŠI PODATKI

Naziv:
Ime:  *
Priimek:  *
E-mail:  *
Telefon / GSM:  *
Naslov:
Pošta:
Država:
Vstopno mesto odhoda:  *
Strinjam se splošnimi pogoji:  *
Jamčim za pravilnost podatkov:  *
Dovoljujem uporabo mojega e-maila za prejemanje sporočil o ugodnih akcijskih ponudbah, last minute ponudbah, novostih, nagradnih igrah t. agencije Muranica.
Podatke, ki nam jih boste posredovali ob prijavi, bomo uporabljali zgolj v namene, za katere so bili dani.:

PODATKI O VAŠI REZERVACIJI

Izbira termina:  *
Število oseb:

Odrasli:

  
 *

Otroci:

  
 *
Vaše sporočilo / opomba (imena in priimke ostalih potnikov, vstopna mesta):  *
 

* rubrike označene z zvezdico so obvezne

  Pošlji
 
Pokličite nas

13.06.

delno oblačno ploha

15 / 25

14.06.

pretežno jasno

10 / 24

15.06.

jasno

12 / 27

 
Vir: ARSO - meteo.si